Herkese selam. Dün bir problem yaşamıştım, bir önce ki konuda anlattım. Ardından Türk Telekom ekipleri geldi ve bina girişindeki kutudan 10 numaralı porta bağladı gitti. Gerisini siz halledeceksiniz veya bilgisayarcı-elektrikçi çağıracaksınız dediler. Eğer işlem kolaysa bu pandemi döneminde ben yapmak isterim, bunu nasıl yapacağım?
Özet olarak; DSL ışığım hiç yanmıyor, TT yetkilisi 10 numaralı porttan dairenize açacaksınız dedi, kablolar bina içinde hazır.
Anladığım kadarıyla santralden evinize kadar kablo çekilmiş. Siz sadece binanızda ki internet ankastre kutusundan apartmanıza yönlendirme mi yapacaksınız? Eğer böyleyse bir elektrikçinin yapması daha sağlıklı olur. Ama TT ekiplerinin bu işlemi de yapması gerekiyordu.
Anladığım kadarıyla santralden evinize kadar kablo çekilmiş. Siz sadece binanızda ki internet ankastre kutusundan apartmanıza yönlendirme mi yapacaksınız? Eğer böyleyse bir elektrikçinin yapması daha sağlıklı olur. Ama TT ekiplerinin bu işlemi de yapması gerekiyordu.
Anladığım kadarıyla santıralden evineze kadar kablo çekilmiş siz sadece binanızda ki internet ankastıre kutusundan apartmanıza yönlendirmemi yapacaksınız eğer böyleyse bir elektrikçinin yapması daha sağlıklı olur ama TT ekiplerinin bu işlemide yapması gerekiyorlardı tuhaf neyse.
Katılıyorum. Ben de Millenicom'a başvurduğumda TT ekibi gelip portu açmışlardı gerisini elektrikçi çağırıp evinize kablo çektirmeniz lazım demişlerdi. Bir elektrikçinin yapması daha iyi olur.
Tecrübeniz yoksa, bilen birisi yapsın. Yine de tarif edeyim. Telefon kablosu veya Cat6 kablo ile olur. Ölçüsünü iyi almanız gerekiyor. Eksik olursa kötü olur. Kendinize iki adet renk belirleyin. Bir tarafını ankastre kutuya, diğerini ise modeme takmak gerekir. Ankastre kutuda klemens varsa kron pense gerekir. Modem tarafında ise mevcut bir kabloya ekleyebilirsiniz veya RJ11 jaka özel pensesi ile çalabilirsiniz. RJ11 jakın orta iki pini kullanılır. Başı ve sonu boş kalır.
Herkese selam. Dün bir problem yaşamıştım, bir önce ki konuda anlattım. Ardından Türk Telekom ekipleri geldi ve bina girişindeki kutudan 10 numaralı porta bağladı gitti. Gerisini siz halledeceksiniz veya bilgisayarcı-elektrikçi çağıracaksınız dediler. Eğer işlem kolaysa bu pandemi döneminde ben yapmak isterim, bunu nasıl yapacağım?
Özet olarak; DSL ışığım hiç yanmıyor, TT yetkilisi 10 numaralı porttan dairenize açacaksınız dedi, kablolar bina içinde hazır.
Hangi kablonun sizin dairenize gittiğini çözmeniz lazım sadece. Bunu deneme yanılma yöntemiylede yapabilirsiniz, multimetre yada kısa devre lambası gibi çözümlerle de yapabilirsiniz.
Tecrübeniz yoksa, bilen birisi yapsın. Yine de tarif edeyim. Telefon kablosu veya CAT6 kablo ile olur. Ölçüsünü iyi almanız gerekiyor. Eksik olursa kötü olur. Kendinize iki adet renk belirleyin. Bir tarafını ankastre kutuya, diğerini ise modeme takmak gerekir. Ankastre kutuda klemens varsa kron pense gerekir. Modem tarafında ise mevcut bir kabloya ekleyebilirsiniz veya RJ11 jaka özel pensesi ile çalabilirsiniz. RJ11 jakın orta iki pini kullanılır. Başı ve sonu boş kalır.