Apartmana altyapı ne kadar sürede gelir?

harmanprecious

Megapat
Daha fazla  
Herkese selamlar, altyapı süreciyle ilgili mevcut durumu ve kafamdaki soruları paylaşmak istiyorum.

Bulunduğum mahallede 3 farklı fiber altyapı sağlayıcısı bulunuyor:
  • Türk Telekom
  • Superonline
  • Kablonet
Ancak şu an için hiçbiri apartmanıma doğrudan altyapı çekmiş değil.
Kablonet henüz sokağa girmemiş durumda. Türk Telekom ve Superonline'ın saha dolapları ise apartmanımın hemen karşısında yer alıyor.

Geçici çözüm olarak AtlantisNet airfiber (25/25) hizmetine başvurdum.
Aynı zamanda Türk Telekom'a da bireysel başvuru yaptım ve apartmandaki diğer daireler için de bilgi verdim. Türk Telekom Pendik Genel Müdürlüğü'nden ekiplerin, önümüzdeki hafta apartmandan bireysel başvuruları toplamak için geleceği söylendi.

Şu an Türk Telekom magnet kullanıyorum ancak performansı çok kötü. Akşam saatlerinde 8 Mbps'i bile zor görüyor, bağlantı sık sık kopuyor.

Bu noktada kararsızım:
  • AtlantisNet airfiber henüz bağlanmadan iptal mi edilmeli?
  • Türk Telekom altyapı süreci ne kadar sürer, gerçekten hızlanır mı?
  • Superonline gelirse doğrudan altyapıyı daha hızlı çeker mi?
Bu süreçte nasıl ilerlemek daha mantıklı olur? Benzer durum yaşayanların tecrübelerini duymak isterim.

Bağlansa bile sisteme düşmesi 2-3 ayı buluyor hocam, beklemeniz lazım.

İskan alınmadan altyapı çekilmiyor veya çekilmesi uzun ve çileli oluyor. Durup beklemenin bir manası yok. Apartman yeniyse ve iskan varsa müteahhitin başvurması yeterli.

Müteahhit başvuruda bulunmuyorsa sizin müdürlüğe gidip fiziksel şekilde altyapı talebinden bulunmanız gerekiyor.

İskan alınmak üzere fakat şöyle bir durum var. Bana müdürlükten verilen son bilgi şöyle;

Müteahhitlerde binaları bitirmeden bırakıp gidebiliyor. O yüzden biz artık müteahhitlere değil ne kadar bireysel başvuru var ona bakıyoruz.

Benden apartmanın %60'ının başvurmasını istediler. Başvurmazlarsa 2 sene içerisinde geleceğini fakat başvururlarsa şayet en geç 2 ay içerisinde aktif edilebileceğini dile getirdiler.

Hatta ben "Evimiz sizin müdürlüğünüze uzak. Nasıl bir yol izleyelim?" Dediğimde ise müdürlükten başvuruları almak için birilerini gönderebileceklerini söylediler. Ve şu anda bu noktadayız fakat süreç ne kadar uzun olur bilemediğim için...

Herkese selamlar, altyapı süreciyle ilgili mevcut durumu ve kafamdaki soruları paylaşmak istiyorum.

Bulunduğum mahallede 3 farklı fiber altyapı sağlayıcısı bulunuyor:
  • Türk Telekom
  • Superonline
  • Kablonet
Ancak şu an için hiçbiri apartmanıma doğrudan altyapı çekmiş değil.
Kablonet henüz sokağa girmemiş durumda. Türk Telekom ve Superonline'ın saha dolapları ise apartmanımın hemen karşısında yer alıyor.

Geçici çözüm olarak AtlantisNet airfiber (25/25) hizmetine başvurdum.
Aynı zamanda Türk Telekom'a da bireysel başvuru yaptım ve apartmandaki diğer daireler için de bilgi verdim. Türk Telekom Pendik Genel Müdürlüğü'nden ekiplerin, önümüzdeki hafta apartmandan bireysel başvuruları toplamak için geleceği söylendi.

Şu an Türk Telekom magnet kullanıyorum ancak performansı çok kötü. Akşam saatlerinde 8 Mbps'i bile zor görüyor, bağlantı sık sık kopuyor.

Bu noktada kararsızım:
  • AtlantisNet airfiber henüz bağlanmadan iptal mi edilmeli?
  • Türk Telekom altyapı süreci ne kadar sürer, gerçekten hızlanır mı?
  • Superonline gelirse doğrudan altyapıyı daha hızlı çeker mi?
Bu süreçte nasıl ilerlemek daha mantıklı olur? Benzer durum yaşayanların tecrübelerini duymak isterim.
Ev sahibi ile anlaşırsan 2 aya oluyor. Türk Telekomda.

Müteahhitlerde binaları bitirmeden bırakıp gidebiliyor. O yüzden biz artık müteahhitlere değil ne kadar bireysel başvuru var ona bakıyoruz.
Bu müdürlüklerin her zaman söylediği klasik laflardan biri hocam. TT, maalesef yasal olarak altyapıyı çekmekle yükümlü bir firmadır. Bu tamamen geçiştirme taktikleridir.

Benden apartmanın %60'ının başvurmasını istediler. Başvurmazlarsa 2 sene içerisinde geleceğini fakat başvururlarsa şayet en geç 2 ay içerisinde aktif edilebileceğini dile getirdiler.
2 yıl mı? Kusura bakmasınlar ama altyapı planlama ve erişim kısmı hiç altyapısı olmayan yeni bir bina için 2-3 ay içinde bütçe çıkartıp yatırım yapabiliyor. Bunları geçsinler. Çok duydum forumda.
Hatta ben "Evimiz sizin müdürlüğünüze uzak. Nasıl bir yol izleyelim?" Dediğimde ise müdürlükten başvuruları almak için birilerini gönderebileceklerini söylediler. Ve şu anda bu noktadayız fakat süreç ne kadar uzun olur bilemediğim için...
Hocam bu işler telefonla olmaz. Yürümez. Zor olur veya çok şanslı olmak zorundasınız. Fiziksel başvuru her zaman 10 kat iyi oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı