Apartmanda VDSL var ama dairem ADSL görünüyor

Ahmet!

Hectopat
Yer
Niğde
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Altyapı sorgusu yaptığımda 13 Mbps'ye kadar destekliyor görünüyor. Yandaki daireyi sorgulattığımda ise 49 Mbps'ye kadar destekliyor ve bunun gibi birçok daire bu şekilde ancak benim evimde 13 Mbps. VDSL'e geçiş yapmak istiyorum ama önce bu sorunu halletmem gerekiyor.
Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

@Cleante Kafayı bozucan yakında DSL falan diyerek ama sana ihtiyaç var.
Yok ya neden kafayı bozayım. Daha dün tesisat çektim arkadaşa.
Burada defalarca kez bu olayı söyledim aslında. Aynı sorun benim başıma geldi. Üst dairem 100 Mbps ben ve alt daire 16 gözüküyordu. Mahallede alt yapı iyi ama daha az gözüken evlerde var. Bu durum Türk Telekom'un sisteminde güncellenmemesinden kaynaklanıyor. Diğer Türk Telekom alt yapısını kullanan İSS'ler bu bilgiyi onun sisteminden çektiği için her firmada aynı çıkarsın. Yapacağın tek şey en yakın Türk Telekom müdürlüğüne gidip durumu uygun bir dil ile anlatarak güncelletmek.

Türk Telekoma gidip durrumu anlattım. Bizim müşterimiz olmadığınız için yardımcı olamam dedi. Kendi İSS nize talepte bulunun ancak onların başvurusuyla yardımcı olabiliriz dedi. Bende Turkneti aradım. Onlarda ısrarla altyapının desteklemediğini söyledi. Hatta Vdsl olarak hat açtığı halde maksimum 12-13 Mbps'ye kadar görebildim. Ayrıca modemde de Attainable Data Rate kısmında 14 Mbps yazıyor. Sıkıntı binanın ankastre kutusundaki port bağlantısından olabilir mi?

1 hafta önce daire içindeki eski kabloyu çıkartıp fiber taktırdık apartman içinde cat5 takılmıştı ama dış hat fiberdi. Böyle bir problem olduğunu düşünüyorum kattan dairenize gelen internet kablosunda problem olabilir. Elektrikçiler duvar delmeden kablo sarkıtarak çözüyor bu problemi elektrikçi çağırmanız gerekebilir.

TTOYS sisteminden güncelleme yapmaları lazım. Twitter'de Paul Doany'e DM üzerinden ulaşın. Detaylıca yaşadığınız sorunu anlatın, TT çalışanları size geri dönüş yapacaktır.

Dediğim gibi uygun bir dille olacaktı. Çalışanların insafına kalmış bir olay. Madem sana iyilik yapmadılar. Sende onlara iyilik yap. Türk Telekom taahhütsüz bir tarifeden veya taahhütlü bir VDSL internet açtır kendine. Sonra başka operatöre geç. Taahhüt bile olsa modem falan almazsan fazla bir ücret çıkmaz. Ayrıca sana 13 destekliyor diyerek nasıl VDSL açıyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…