APC vs Powerful UPS

Paister

Megapat
Merhabalar 2 UPS arasında kaldım bütçem 1500 TL en az 2000 Va bir UPS arıyorum. Bu 2 model arasından hangisini tercih ederdiniz? Hedefim bilgisayarı veya bağladığım diğer cihazları 5 dk içerisinde kapatabilmek. Online tercih etmeme sebebim çok gürültülü olduğu söyleniyor.

APC almanız daha iyi olacaktır. APC, Schneider Electric markası ve ben memnun kalmıştım. Kalitesi yüksekti. Powerful ile ilgili iyi tecrübelerim olmadı. İçinden kıvılcımların çıkması gibi bir sürü olay yaşadım Powerful ile. Çok olmadı, 1 yıl önce.

APC almanız daha iyi olacaktır. APC, Schneider Electric markası ve ben memnun kalmıştım. Kalitesi yüksekti. Powerful ile ilgili iyi tecrübelerim olmadı. İçinden kıvılcımların çıkması gibi bir sürü olay yaşadım Powerful ile. Çok olmadı, 1 yıl önce.

Teşekkür ederim, APC'nin uygun fiyatlı bir tek bu modelini bulabildim ama biraz zayıf gibi geldi. 1200w(maksimum gücü) güç çekerken 1.5 dakika çalıştırabiliyor sadece. 2000Va en mantıklı model söylediğim model mi sizce?

Teşekkür ederim, APC'nin uygun fiyatlı bir tek bu modelini bulabildim ama biraz zayıf gibi geldi. 1200w(maksimum gücü) güç çekerken 1.5 dakika çalıştırabiliyor sadece. 2000Va en mantıklı model söylediğim model mi sizce?
Kaliteli bir UPS için maalesef fiyatlar böyle oluyor. Eğer çok güçlü bir sisteminiz yoksa bu yeter. 10 dakika civarı. Zaten daha yüksek değerlere çıkmaz istediğinizde fiyatlar da uçuyor. Eğer çok güçlü bir sisteminiz varsa ve 2000Va bile yetmez derseniz şu ürüne de bakabilirsiniz. Zaten daha üstü ev seviyesinden taşıyor artık. Ayrıca bu kadar yüksek kapasiteli UPS modellerinin neredeyse hepsinde fanlar oluyor ve genelde gürültülü oluyorlar. Öyle , Threadripper ve 3090 gibi bileşenler barındıran bir sistem yoksa 2000 VA yetecektir. 3000 VA, biraz fazla kaçar.

Kaliteli bir UPS için maalesef fiyatlar böyle oluyor. Eğer çok güçlü bir sisteminiz yoksa bu yeter. 10 dakika civarı. Zaten daha yüksek değerlere çıkmaz istediğinizde fiyatlar da uçuyor. Eğer çok güçlü bir sisteminiz varsa ve 2000Va bile yetmez derseniz şu ürüne de bakabilirsiniz. Zaten daha üstü ev seviyesinden taşıyor artık. Ayrıca bu kadar yüksek kapasiteli UPS modellerinin neredeyse hepsinde fanlar oluyor ve genelde gürültülü oluyorlar. Öyle , Threadripper ve 3090 gibi bileşenler barındıran bir sistem yoksa 2000 VA yetecektir. 3000 VA, biraz fazla kaçar.

RTX 3080 + 5900x, Playstation 5 ve 1-2 monitör bağlamayı planlıyorum. Bir de modem takacağım elektrik gittiğinde kapatırım attığınız model online sanırsam onlar 7/24 çok ses çıkartıyor diye tercih etmek istemiyorum. Line-interactive modeller hep fanını çalıştırmıyor sanırsam. Bir de bu LCD ekran önemli mi? APC modelde öyle bir şey göremedim. Enerji seviyesini vs. nasıl göreceğim? Tahmin mi yürütmem gerekiyor ne zaman kapanacağını?

RTX 3080 + 5900x, Playstation 5 ve 1-2 monitör bağlamayı planlıyorum. Bir de modem takacağım elektrik gittiğinde kapatırım attığınız model online sanırsam onlar 7/24 çok ses çıkartıyor diye tercih etmek istemiyorum. Line-interactive modeller hep fanını çalıştırmıyor sanırsam. Bir de bu LCD ekran önemli mi? APC modelde öyle bir şey göremedim. Enerji seviyesini vs. nasıl göreceğim? Tahmin mi yürütmem gerekiyor ne zaman kapanacağını?
Muhtemelen ekranı olmayan modellerde gücün azaldığını, sesin değişmesinden anlarsınız veya ışık rengi gibi şeyler değişir. Güçlü Line-İnteractive olanlarda da fan oluyor ama bazılarında kapanıyor. Size sistemleri kapatmak için 2000 VA yetecektir. Tabii PS ile PC'nin aynı anda çok yük altında olmadığını düşünürsek rahat yeter. 2000 VA ve üstüne çıktığınızda fansız model bulmak zor olur. FSP, APC gibi markaları tercih ederseniz sorun yaşamazsınız kalite anlamında. Size 2000 VA yetecektir ama biraz daha güvene almak isterseniz fanlı 3000 VA modellere bakmak zorundasınız. Özetle; 2000VA için, PS5 yükteyken çok sorun olmayacaktır. 2 Monitör bile takılsa PS5'e rahat yeter. PC tarafında ise tam yük altında olup, PS5 de yanında yükteyse zorlayabilir ama onun dışında 2000VA sistemlerinizi "Düzgün bir şekilde kapatmaya" yetecektir. 3000VA bir model ise işi garantiye alır ama ses ve daha çok akü olarak geri döner.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı