Apex 3 vs G213 Prodigy vs G413 SE

Bütçe
2000

Ezelalper

Hectopat
Yer
Bozüyük, Bilecik
Selamlar, yaklaşık 4 yıldır kullandığım REDRAGON USAS K553 klavyem artık ömrünü doldurdu. Ayrıca Mavi Switch’lerin sesi kulağımı iyice yormaya başladığı için yeni bir klavye arayışına girdim.

Yaptığım araştırmalar sonucunda şu üç model arasında kaldım:
  • SteelSeries Apex 3
  • Logitech G213 Prodigy
  • Logitech G413 SE
Bu üçü arasında karar veremiyorum. Eğer sizin de önerileriniz varsa duymaktan memnun olurum. Klavyenin TKL ya da tam boy olması benim için fark etmiyor; yalnızca Çinli markaları önermemenizi rica ederim.

Üçüde rezalet modeller hocam Çinli marka dediğiniz klavyeler bu 3 klavyedende iyi hocam.

Royal Kludge R65 veya R75 alın hocam bu gece indirim bitiyor Sinerji'de.

G213 kronik sorunlu bir klavye tuş basmama sorunu olabiliyor hiç tavsiye etmem.

illa çinli marka istemiyorsan buyrun polonya markası ışık geçiren tuşlara sahip. switch değişebilir red switcler.

uygun fiyatlı derseniz TKL

wireless bluetooth olsun ses kadranı da olsun. %75 olsun

Hocam ya MCHOSE'ya da Royal Kludge alın dediğiniz 3 klavyede parasını gram hak etmiyor.

Hepsi berbat ürünler. Birbirinden sorunlular.

MCHOSE G75 Pro alın geçin. O fiyata en iyisi.

Tam boy olarak ise endorfy thock öneririm.

G213 kronik sorunlu bir klavye tuş basmama sorunu olabiliyor hiç tavsiye etmem.
G213 ile ilgili bazı kronik sorunlara farklı başlıklarda da rastladım ama fiyatı uygun olduğu için yine de sormak istedim.

Aslında Apex 3 bayağı övülüyor; hatta piyasadaki en iyi membran klavye olduğu bile söylenmiş. Ancak fiyatı 2.000–2.500 TL bandında. O fiyata da Logitech G413 SE’yi buldum. Hem mekanik olması hem de Logitech kalitesi nedeniyle bu model de aklımı çeliyor.

Bazı kullanıcılar G413’ün tek renkli olmasından şikayetçi ama ben zaten şu anki RGB klavyem sayesinde bu konuda hevesimi aldım. Ayrıca sessiz bir mekanik klavye olması da benim için ekstra bir artı.

Kronik sorunlar yaşamak istiyorsan G413 ideal G75le aynı fiyattayken 1 dakika daha düşünmezdim G75i almak için.

G413 alırsın ama bir switch çift basmaya başlarsa komple garantiye yollamak zorunda kalırsın hot swap yok. Garanti bitincede çöpe gider. Onda da çift basma gibi durumlar yaşama şansın çok yüksek bu devirde artık büyük markalar tercih olmaktan çıktı hocam. Apex 3 çok pahalı membran bir klavyeye göre. Önerdiğim modeller bence G413'ten daha iyi. Yine de sen bilirsin. Çinli markalar da kötü değil ama ben ışıkları olmadığı içni almadım almıyorum. Yani rbg var ama tuşlar karanlıkta görünmüyor. Geçirmiyor. O sebeple almadım almıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…