Apex Legends 144 Hz iken kasmaya başlıyor

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, 60 Hz'de sorun yaratmıyor ama ne zaman 144'te oynamaya çalışsam bir müddet sıkıntısız 130-144 FPS verirken bir süre sonra kasmaya başlıyor. Darboğaza giriyor biliyorum. Sorum şu bunun önüne geçebilir miyim?

Kasmaya başlama derken ekranda bir yırtılma, rahatsızlık, stutter hissi mi oluyor yoksa gerçek anlamda FPS düşmesi mi yaşıyorsunuz, o sırada FPS değeriniz kaç oluyor?

Ben 144 FPS oynarken 144 FPS almaya devam etmeme rağmen (zaman zaman 110'lara düşebiliyor) saçma sapan yırtılmalar oluyordu. Riva Tuner Statistics Server (RTSS) kullanarak Apex'i 138 FPS'e sabitledim. 141 de yapabilirsiniz. Benim sorunumu bu çözdü. Zaten global olarak bilinen bir çözüm bu, başka oyunlarda da işe yarıyor.

Son düzenleme:

Gerçek anlamda FPS düşüyor 60a bile değil 50ye falan. NVIDIA üzerinden FPS limitlemeyi denemiştim ama pek işe yaramamıştı. Şimdi RTSSden denemeye gidiyorum teşekkürler.

FPS düşüyorsa RTSS ile çözülmeyebilir. Sisteminiz imzanızdaki sistem ise gayet yeterli duruyor hatta Apex + bu sistem videolarına da göz attım, dediğiniz gibi bir FPS düşmesi göremedim. Ancak dizüstü sistemleri biliyorsunuz zaman zaman böyle şeyler olabiliyor. Monster ile mi alakalı acaba, düşünmedim değil.

Aşağıda da bir arkadaş sizinkiyle benzer bir durumu paylaşmış belki Apex değil ama epey benziyor gördünüz mü bilmiyorum. Bu aşağıdaki konunun tüm sayfalarına bir göz atın derim olası problemler paylaşılmış, bazısı kasa ile ilgili demiş, mux switch, ram vb. Gerçi sizin ram çift kanal galiba, bir problem olmaması lazım.

Mesela o konudan bir yorum:

Ben zaten size ThrottleStop önerecektim acaba işlemci veya ekran kartı ısınma sebebiyle frekans mı düşürüyor diye. Hatta aşağıdaki rehberle kısa sürede çok güzel bir undervolt yapılabilir. Ancak üstteki konuda arkadaş onun da işe yaramadığını söylemiş.

Bugün 144Hz ve işlemci gücü %100'de oynarken fark ettim ki anlık olarak ekran kartı kullanımı düşüp FPS yerlere çakılıyordu. Minik bir denemeyle normalde de %99'da kullandığım işlemciyi kullanmaya devam edip ekranı 144Hz'ye aldığımda sorun kalmadı gibi bir şey yaklaşık alıştırma modunda 10 DK ateş ettim bomba attım koşuşturup durdum.
Ama anlamadığım şey şu her şey normal çalışırken yani ekran kartım 86 dereceyi geçmezken görseldeki gibi.

Nasıl oluyor da buna dönüşüyor birden.

Gün boyu deneyeceğim eğer ki bir sorunla karşılaşırsam güncellerim. Önerilerin için de teşekkür ederim bilmediğim birkaç şey öğrendim bu arada. ^3

"Abra A7 v13.2 fps drop" şeklinde aratınca tam tarif ettiğiniz gibi birçok konu çıkıyor. Bunlardan birkaçı da sikayetvar.com üzerindeki çözülmüş şikayetler. Monster bu şikayetleri çözmüş gibi gözüküyor, nasıl çözdüklerine dair bir şey yok tabi. Monster'a yazabilirsiniz veya sorunu çözülen kişilere sürecin nasıl çözüme ulaştığına dair danışabilirsiniz. Çünkü bu problem özel olarak Monster kasayla ilgili gibi duruyor.

İlgili diğer konular:

Son haliyle sorun yaratmıyor. Bakıma gönderip format atana kadar böyle kullanacağım. Aklımda tek soru ekran kartı neden gücünü düşüyordu? İşlemci %100 çalışınca adaptörün ekran kartını besleyemediği için mi yoksa veya GPU ısındığı için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…