Apex Legends Donma Sorunu

c4spian

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba. Dün almış olduğum Samsung Evo 250 SSD nin montajından sonra w10 yükledim temiz bir şekilde. Tüm güncellemeler ve sürücüler yüklü. Sabah Apex indiğinde girdim ve görüntü ayarlarını yaparken birden oyun sesi bozuldu ve dondu, elle hiçbir şekilde müdahale edemiyorum anca reset atmam gerekiyor. Acaba başka oyunda yapacakmı diye LoL de denedim ama lolde problem yok.

Sistemim; RX 570, i3 2100, 8gb 1333mhz RAM, 250gb SSD, MSI h61m p21

Son düzenleyen: Moderatör:
385746

İşlemcinin ve RAM'in yetersiz olduğunun farkındayım ama yine de teşekkürler bilgili arkadaşlara, Sorun Wattman kaynaklı. Frekans değerlerini düşürüp mV sabitledim şuanlık donma vs yok fakat karttan istediğim performansı alamıyorum frekans düşürdüğüm için.

Acaba diyorum PSU kaynaklı bir problem olabilir mi? Yani 12V girişten yetersiz geliyor olabilir mi, PSU Xigmatek X-Power 650 W 80+
12V max değer 588 W
Kart 8pin girişli ve testlerde yeterli gücü alıyor ama kartı default frekansına çektiğim vakit Apex,BF gibi oyunlarda donuyor ve resetle düzeltilebiliyor.
Problem Çözüldü.
Hızlı Başlatma Kapatınca Wattman hata vermiyor ve karttan yeterince performans alabiliyorum.
Ayrıca Orta ayarlarda TSAA açık,1080p Çözünürlükte min90-max140 arası FPS veriyor sistem.
İşlemci Kullanımı %100 Sıcaklığı max 60derece, Kart kullanımı %100, Sıcaklık max 65derece ve Darboğaz çok az bu beni mutlu etti.
İşlemcinin ve RAM'in yetersiz olduğunun farkındayım ama yine de teşekkürler bilgili arkadaşlara, Sorun Wattman kaynaklı. Frekans değerlerini düşürüp mV sabitledim şuanlık donma vs yok fakat karttan istediğim performansı alamıyorum frekans düşürdüğüm için.

Acaba diyorum PSU kaynaklı bir problem olabilir mi? Yani 12V girişten yetersiz geliyor olabilir mi, PSU Xigmatek X-Power 650 W 80+
12V max değer 588 W
Kart 8pin girişli ve testlerde yeterli gücü alıyor ama kartı default frekansına çektiğim vakit Apex,BF gibi oyunlarda donuyor ve resetle düzeltilebiliyor.

--Problem Çözüldü.
Hızlı Başlatma Kapatınca Wattman hata vermiyor ve karttan yeterince performans alabiliyorum.
Ayrıca Orta ayarlarda TSAA açık,1080p Çözünürlükte min90-max140 arası FPS veriyor sistem.
İşlemci Kullanımı %100 Sıcaklığı max 60derece, Kart kullanımı %100, Sıcaklık max 65derece ve Darboğaz çok az bu beni mutlu etti.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı