Apex Legends Düşük FPS Sorunu

Xesstiano

Megapat
Sistemim imza kısmında bulunmakta. Oyunun sistem gereksinimlerini de aşağıya bırakacağım. Sistem gereksinimlerine baktığımda yüksek FPS almam gerektiğini düşünüyorum fakat en düşük ayarlarda bile ~50 FPS civarlarına düştüğü oluyor. Afterburner'dan baktığımda değerler gayet normal. Sorun bende mi yoksa oyun yeni çıktığı için PC'de optimizasyon sorununa mı sahip?

Apex Legends minimum sistem gereksinimleri
  • İŞLETİM SİSTEMİ: 64-bit Windows 10
  • CPU: Intel Core i3-6300 3.8GHz / AMD FX-4350 4.2 GHz Quad-Core Processor
  • RAM: 6GB
  • GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7700
  • GPU RAM: 1 GB
  • SABİT DİSK: Minimum 30 GB of free space
Apex Legends önerilen sistem gereksinimleri
  • İŞLETİM SİSTEMİ 64-bit Windows 10
  • CPU: Intel i5 3570K or equivalent
  • RAM: 8GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290
  • GPU RAM: 8GB
  • SABİT DİSK: Minimum 30 GB of free space

418.81'e daha bugün geçtim. Eski sürümde de yeni sürümde de durum aynı.

Birde şunu dene istersen V-Synci adaptive olarak ayarlayın, adaptive resolution fps target'ıda 60 olarak ayarlayın. Optimizasyon olarak düşük pclerde 10 fps kadar artıyor daha dün denedim düşük bir laptopta. Belki işinize yarar ki bende 1060'lı masaüstümde 70 80 fps alıyorum ama yinede adaptive 60 fps kullanıyorum. Bana göre daha akıcı bir oynanış sağlıyor deneyin derim.

Durum yine aynı hocam.

Durum yine aynı hocam.

Oyun mutlaka Fullscreen olmalı. Window yada borderless, olmamasına özen gösterin. Onun dışında
System gpu budget oranını 4gb Vram'iniz var galiba 4gb olarak ayarlayın ve Fullscreen'e geçmek için alt + enter klavye kısayolunu kullanabilirsiniz. Fullscreen oyunlarda fps açısından çok önemlidir. Birde bunu deneyelim. Bir de Nvidia denetim masasından en azından "Görüntü ayarlarını ön ayarla" kısmından performans olarak ayarlamanızı öneririm.

418.81'e daha bugün geçtim. Eski sürümde de yeni sürümde de durum aynı.

Tekrar biraz uğraştım ayarlarla sonunda stabil ayarları buldum. Bu ayarlarda ani fps düşüşleri olmuyor. Denemeni istiyorum. Eğer sende de stabil olursa bu şekilde kullan ve başka ayarları değiştirmek için tek tek deneyerek değiştirmeni öneririm. Buna rağmen sorun devam ediyorsa donanımını sistemini ve arka planda çalışan programlar gözden geçir.

Bu arada unutmadan söyleyeyim Nvidia denetim masası ayarlarını sıfırla default yap.

Dediğiniz ayarı yaptım maç bitince size döneceğim.

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Konuyu da güncelle çözüldü olarak diğer arkadaşlarda görsünler.

Bu arada PC Origin hesabım:TR_TR_Turkish

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…