Apex Legends'da 1080p monitör 1440p kullanılırsa darboğaz gider mi?

Makaleler
1
Yer
Antalya
Selamlar. FPS oyuncusu olarak VSR açık olmasına rağmen darboğaz çekiyorum Apex Legends'da. Monitörüm 1080p lakin çözünürlük ayarlarından 2560x1440'a çeksem darboğaz ortadan kalkar mı ve FPS çok fazla düşer mi?

Şöyle söyleyeyim mesela 1080p de bir bölgede 50 FPS alıyorsanız, çözünürlüğü 2K yapıp ekran kartı kullanımını arttırsanız bile yine 50 FPS civarı alırsınız. İşlemci sonuçta bir yerde tıkanıyor ve çözünürlük artsa bile benzer değeri veriyor. Sadece kullanım değeri artmış olur. Çok nadir bazı oyunlarda FPS artışı olabilir ama oda çok bir şeyi etkilemiyor. Yüzde ve binde bir FPS değerlerinde belki artış yaşarsınız.

Sistemi unutmuşum..

GPU: RX 570
CPU: Ryzen 3 2300X
RAM: 2X8 Dual-Channel

Şöyle söyleyeyim mesela 1080p de bir bölgede 50 FPS alıyorsanız, çözünürlüğü 2K yapıp ekran kartı kullanımını arttırsanız bile yine 50 FPS civarı alırsınız. İşlemci sonuçta bir yerde tıkanıyor ve çözünürlük artsa bile benzer değeri veriyor. Ekran kartını bir yere kadar besleyebiliyor. Sadece kullanım değeri artmış olur. Çok nadir bazı oyunlarda FPS artışı olabilir ama oda çok bir şeyi etkilemiyor. Yüzde ve binde bir FPS değerlerinde belki artış yaşarsınız.

Amacım FPS yükseltmesi değil zaten. Çözünürlük arttırıldığında otomatik olarak GPU kullanımı artıyor. Amacım da bu aslında ama hiç denemedim 1080p'de çözünürlük çekmeyi.

Sistemi unutmuşum.

GPU: RX 570
CPU: Ryzen 3 2300X
RAM: 2x8 Dual-channel

Amacım FPS yükseltmesi değil zaten. Çözünürlük arttırıldığında otomatik olarak GPU kullanımı artıyor. Amacım da bu aslında ama hiç denemedim 1080P'de çözünürlük çekmeyi.

Anladım ama ekran kartı kullanımını arttırmanıza gerek yok. Çözünürlük artınca monitör 1080p olduğu için zaten bir fark oluşmuyor. Ekran kartı kullanımı düşük serin çalışması daha iyi olur. En iyisi deneyip bakın. Drop vs yaşıyorsanız belki o konuda iyileşme yaşarsınız. Dezavantaj olarak ise bazı yerlerde FPS düşüşü de yaşanır. En iyisi deneyip bakmanız olur.

Anladım ama ekran kartı kullanımını arttırmanıza gerek yok. Çözünürlük artınca monitör 1080p olduğu için zaten bir fark oluşmuyor. Ekran kartı kullanımı düşük serin çalışması daha iyi olur. En iyisi deneyip bakın. Drop vs yaşıyorsanız belki o konuda iyileşme yaşarsınız. Dezavantaj olarak ise bazı yerlerde FPS düşüşü de yaşanır. En iyisi deneyip bakmanız olur.

Hocam denedim lakin gariptir GPU kullanımı artmadı. Sorun büyük ihtimalle SSD'de olabilir. ADATA SU630 kullanıyorum, kronik sorunlu diyorlardı forumdakiler zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı