Apex Legends'te kasma sorunu nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 10

fourleafclover

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
3060Ti
Anakart
B550M D3SH
İşlemci
Ryzen 5 5600
Bilgisayarımın özellikleri iyi ve 200 FPS verirken oyun çok fazla şekilde drop yiyor ve kasıyor. Belki düzelir diye her şeyi Low'a aldım ama halen kasma devam ediyor. Sıcaklık değerleri ise 60 ile 70 arasında. Ne yapacağım yardım edin.

Silip yükle.

1) Kasma derken, kaç FPS'lere kadar düşüyor? Mümkünse kısa bir video güzel olur.

2) Grafik ayarlarınız nedir?

3) Size tavsiyem, ekranınız kaç Hz ise FPS'inizi bir tık altına limitleyin. Bunu RTSS gibi bir program ile yapabilirsiniz. Mesela 144 Hz ekran kullanıyorsanız 141 FPS'ye limitleyin. Çünkü hâlihazırda bulunan sisteminizle Apex gibi bir oyunda sürekli olarak stabil bir şekilde 200 FPS almak zor, ama sisteminiz gayet iyi ve oyunu çok da güzel oynatır. Zaten bu oyunda 200+ FPS'lere genelde profesyoneller ihtiyaç duyuyor.

Örnek olarak benim 170 Hz monitörüm var ve Apex için bu şekilde limitleme yapıyorum:

Hocam bir anda FPS'e bakayım derken alt r bastım düzeldi şu an kasma ama ayarların hepsi Low'da bir de Apex'te Hz'e göre nasıl ayarlıyacağım? Bir öneriniz var mıdır?

Dosya Ekleri

• 1719875855941.png
    20,6 KB · Görüntüleme: 57
Adaptive Resolution FPS Target'i kendiniz mi 100'e ayarladınız bilmiyorum ama bence kapalı kalmalı çünkü görüntü ve performansı çok karıştırıyor, netliği bozuyor vs.. Bunun dışında V-Sync'i de kapatabilirsiniz.

FPS limitlemeyi yukarıda açıkladığım şekilde RTSS programıyla yapabilirsiniz. Aşağıya bir video bırakıyorum biraz uzun ama yanlış hatırlamıyorsam arkadaş güzel anlatıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler işime yaradı adaptive resolution ayarını 0'a çekmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…