Çözüldü App Store bankada limit olmadığı için çekim yapmadığında yasal sorun çıkar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oznlaleshn

Hectopat
Arkadaş mobil oyun için satın alım yapıyorum. Fakat bankamda limit olmadığı için çekim yapamıyor. Ben o banka kartını iptal etsem herhangi bir ücret ödemesem yasal olarak bir sıkıntı çıkarır mı bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sonuçta o ürünü alıp kullanıyorum ve benden o ürünün ücretini alamıyorlar. O yüzden kafamı bulandırdı. Oyun şirketi ücreti almadan vermeseydi o zaman ürünü öyle düşünüyorum.

Bu durumlarda zaten ödemeyi alan şirkete bağlı olarak belli bir bekleme süresi oluyor. Bazılarında 3 gün, bazılarında 1 hafta gibi. Diyelim ki sizin aboneliğiniz 1 haftadır yenilenmedi, iptal oluyor.
Mesela Discord’dan örnek verecek olursam Discord’da 3 gün gibi bir sınır var. Ödeme 3 gün boyunca bekletilir ve ödenmezse Nitro aboneliği elinizden alınır, o şeyden yararlanamazsınız. Tabii 1 ay kadar da sürekli yenilemek için para çekmeyi deniyor siz iptal etmedikçe para bekliyor karttan. YouTube Premium aboneliğinde mesela bu süre biraz daha uzundu diye hatırlıyorum.

Yani uzun lafın kısası siz çalıntı bir kartla işlem yapmaya çalışmadıkça yasal bir sorun çıkmaz.

Abonelik sistemi anlattığım gibi, abonelik ödeme süresi gelse ve ödemezseniz bile belli bir süre kadar kullanmaya devam edersiniz iptal etmedikçe.
Sonuçta o ürünü alıp kullanıyorum ve benden o ürünün ücretini alamıyorlar. O yüzden kafamı bulandırdı. Oyun şirketi ücreti almadan vermeseydi o zaman ürünü öyle düşünüyorum.

Bu durumlarda zaten ödemeyi alan şirkete bağlı olarak belli bir bekleme süresi oluyor. Bazılarında 3 gün, bazılarında 1 hafta gibi. Diyelim ki sizin aboneliğiniz 1 haftadır yenilenmedi, iptal oluyor.
Mesela Discord’dan örnek verecek olursam Discord’da 3 gün gibi bir sınır var. Ödeme 3 gün boyunca bekletilir ve ödenmezse Nitro aboneliği elinizden alınır, o şeyden yararlanamazsınız. Tabii 1 ay kadar da sürekli yenilemek için para çekmeyi deniyor siz iptal etmedikçe para bekliyor karttan. YouTube Premium aboneliğinde mesela bu süre biraz daha uzundu diye hatırlıyorum.

Yani uzun lafın kısası siz çalıntı bir kartla işlem yapmaya çalışmadıkça yasal bir sorun çıkmaz.

Abonelik sistemi anlattığım gibi, abonelik ödeme süresi gelse ve ödemezseniz bile belli bir süre kadar kullanmaya devam edersiniz iptal etmedikçe.

Çözüm
Mesela Discord'dan örnek verecek olursam Discord'da 3 gün gibi bir sınır var. Ödeme 3 gün boyunca bekletilir ve ödenmezse Nitro aboneliği elinizden alınır, o şeyden yararlanamazsınız. Tabii 1 ay kadar da sürekli yenilemek için para çekmeyi deniyor siz iptal etmedikçe para bekliyor karttan.

Anladığım kadarıyla yasal bir sorumluluk altına girmiyor bu olay. Zaten paket satın alıyorum herhangi bir abonelik söz konusu değil. Aynı gün içinde 5 bin TL'lik bir oyun içi satın alım yapıp kartı iptal ettiğimde hak talep edemiyorlar. O para içeride kalıyor ve benden alamıyorlar. Sadece App Store'da bakiye - ye girdiği için uygulama falan indirip işlem yapamıyorum tek dezavantajı bu gibi.

Anladığım kadarıyla yasal bir sorumluluk altına girmiyor bu olay.zaten paket satın alıyorum herhangi bir abonelik söz konusu değil.aynı gün içinde 5 bin tl lik bir oyun içi satın alım yapıp kartı iptal ettiğimde hak talep edemiyorlar.o para içeride kalıyor ve benden alamıyorlar.sadece app storeda bakiye - ye girdiği için uygulama falan indirip işlem yapamıyorum tek dezavantajı bu gibi

Anladığım kadarıyla yasal bir sorumluluk altına girmiyor bu olay.zaten paket satın alıyorum herhangi bir abonelik söz konusu değil.aynı gün içinde 5 bin tl lik bir oyun içi satın alım yapıp kartı iptal ettiğimde hak talep edemiyorlar.o para içeride kalıyor ve benden alamıyorlar.sadece app storeda bakiye - ye girdiği için uygulama falan indirip işlem yapamıyorum tek dezavantajı bu gibi

Yani siz bildiğiniz 5000 TL’lik oyun alıp ödemediniz, yanlış mı anladım? Bakiye -‘ye düştü diyorsunuz o nasıl oluyor? Bunun yasal bir işlemi olabilir çünkü bildiğiniz dolandırıcılık gibi bir şey yapmışsınız 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı