AppImage kurulmaz, üzerine tıklamayla çalışsın amacıyla yapılmış.
Her AppImage tam gelişmediğinden çalışmayabilir.
Çalışması için önce sağ tık bağlam menüsünden çalışma izni veriyorsun sonra çift tıklıyorsun.
Ayrıca komut ile de izin verebilirsiniz.
┌─[asosyalos@parrot]─[~/Downloads]
└──╼ $./Udeler-1.8.2-linux-x86_x64.appimage —no-sandbox
[24408:0708/222823.286645:FATAL:setuid_sandbox_host.cc(157)] The SUID sandbox helper binary was found, but is not configured correctly. Rather than run without sandboxing I'm aborting now. You need to make sure that /tmp/.mount_UdelerQdHv4N/chrome-sandbox is owned by root and has mode 4755.
Trace/breakpoint trap
Çalıştırdım olmadı. Ekstra root yetkisinden çıkıp denedim yine olmadı.
AppImage kurulmaz, üzerine tıklamayla çalışsın amacıyla yapılmış.
Her AppImage tam gelişmediğinden çalışmayabilir.
Çalışması için önce sağ tık bağlam menüsünden çalışma izni veriyorsun sonra çift tıklıyorsun.
Ayrıca komut ile de izin verebilirsiniz.
┌─[root@parrot]─[/home/asosyalos/Downloads]
└──╼ #./Udeler-1.8.2-linux-x86_x64.appimage —no-sandbox
[24599:0708/223606.612133:FATAL:electron_main_delegate.cc(211)] Running as root without --no-sandbox is not supported. See https://crbug.com/638180.
Trace/breakpoint trap
Önce de dediğim gibi bazen sistemden bazen kendisinden dolayı her AppImage dosyası çalışmaz.
Örneğin Ubuntu'da çalıştırdığım aynı AppImage dosyası Debian'da çalışmıyor.
Bunun tersi de oluyor bazen Debian'da çalışan diğerlerinde çalışmıyor.
Yani dosyanın senin sistemde kesin çalışan bir dosya olduğunu bilsek ne yapar eder çözüm buluruz.
Bir de şöyle yapabiliriz, çalıştırmak istediğin dosya bağlantısını ver kendim Debian ve Ubuntu'da deneyeyim.
Önce de dediğim gibi bazen sistemden bazen kendisinden dolayı her AppImage dosyası çalışmaz.
Örneğin Ubuntu'da çalıştırdığım aynı AppImage dosyası Debian'da çalışmıyor.
Bunun tersi de oluyor bazen Debian'da çalışan diğerlerinde çalışmıyor.
Yani dosyanın senin sistemde kesin çalışan bir dosya olduğunu bilsek ne yapar eder çözüm buluruz.
Bir de şöyle yapabiliriz, çalıştırmak istediğin dosya bağlantısını ver kendim Debian ve Ubuntu'da deneyeyim.