Apple, 2022’de En Az Dört M2 İşlemcili Mac Duyurabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Apple-MacBook-M2.jpg

Apple, kendi tasarladığı M1 Max ve M1 Pro işlemcileriyle yerini sağlamlaştırırken övgü toplamayı başarmıştı. Teknoloji devi çiplerini geliştirmeye devam ederken M1 Max ‘Duo’ ve ‘Quadro’ için bazı söylentiler dolaşıyordu. Ancak görünüşe göre M2 işlemciler bu yıl çıkış yaparken MacBook Air ve MacBook Pro gibi modellere güç verecek. Şirketin 2022 içinde yenilenmiş bir MacBook Air modeli, […]

Devamı: Apple, 2022’de En Az Dört M2 İşlemcili Mac Duyurabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Intel öne geçti elini Apple çabuk tutmalı.
Ne zaman geçti? Macbook kullanıcıları uzun süren batarya ömrü, görece çok daha az ısınma (öyle ki Air modellerinde fan yok ve ciddi anlamda yüksek performans sunabiliyor. Hem ısınma az hem fansız olduğu için ses yok.), adaptöre bağlıykenki aldıkları performansı bataryada kullanırken de almak için Macbook kullanıyor. macOS vs Windows, iş odaklı uygulamaların optimizasyonu konusuna girmiyorum bile.

Intel bu konularda öne geçemedi. Kökten mimari değişimi gerekli. Bunu da maalesef Apple gibi sektöre gerçekten yön verebilecek firmalar yapabiliyor. Intel aynı girişimde bulunsaydı muhtemelen çuvallayacaktı. Artık doğrultu belli olduğuna göre işlemcilerin bir an önce verimlilik konusunda adım atması gerekiyor. Intel’in hamleleri bu yüzden AMD’ye göre daha mantıklı geliyor.

Not:Intel işlemcili laptop ve Windows kullanıyorum. Fanatik gibi algılanmak istemem.

Ne zaman geçti? MacBook kullanıcıları uzun süren batarya ömrü, görece çok daha az ısınma (öyle ki Air modellerinde fan yok ve ciddi anlamda yüksek performans sunabiliyor. Hem ısınma az hem fansız olduğu için ses yok.), adaptöre bağlıykenki aldıkları performansı bataryada kullanırken de almak için MacBook kullanıyor. macOS vs Windows, iş odaklı uygulamaların optimizasyonu konusuna girmiyorum bile.

Intel bu konularda öne geçemedi. Kökten mimari değişimi gerekli. Bunu da maalesef Apple gibi sektöre gerçekten yön verebilecek firmalar yapabiliyor. Intel aynı girişimde bulunsaydı muhtemelen çuvallayacaktı. Artık doğrultu belli olduğuna göre işlemcilerin bir an önce verimlilik konusunda adım atması gerekiyor. Intel'in hamleleri bu yüzden AMD'ye göre daha mantıklı geliyor.

Not: Intel işlemcili laptop ve Windows kullanıyorum. Fanatik gibi algılanmak istemem.

Yok kanka sen beni yanlış anladın ben sadece performans olarak söyledim yoksa Apple hala verimlilik konusunda açık ara önde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı