Apple AMD işlemcilere geçerse Hackintosh kolaylaşır mı?

Chefchaouen

Centipat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Ümraniye
Daha fazla  
Meslek
Okuyor
Merhaba merak ettiğim bir konu var Apple MacBook üzerinde AMD işlemcileri deniyormuş ben de Ryzen laptop kullanıyorum ve şu an macOS ihtiyacım yok değil.
Eğer Apple mobil AMD işlemci kullanırsa Hackintosh kolaylaşır mı?

Merhaba merak ettiğim bir konu var Apple MacBook üzerinde AMD işlemcileri deniyormuş ben de Ryzen laptop kullanıyorum ve şu an macOS ihtiyacım yok değil.
Sanmıyorum, Apple güvenlik namı ile gidiyor.

Umarım kolaylaşır ancak pek güvenmiyorum.

Driver desteği gelmeye başlayacağı için. Bir nebze de olsa kolaylaşacağını düşünüyorum.

Konu ile alakasız olacak ancak neden macOS ihtiyacı duyuyorsunuz?

Driver desteği gelmeye başlayacağı için. Bir nebze de olsa kolaylaşacağını düşünüyorum.

Konu ile alakasız olacak ancak neden macOS ihtiyacı duyuyorsunuz?

IPhone'um bozuldu Game Center hesabımı almak için ve MacOS'a alıştığım için.

Apple zaten AMD'nin en büyük iş ortaklarından yıllardır GPU kısmında AMD kullanıyorlar. İşlemci tarafında ise yakında çok değişik şeyler olacak Apple kendi geliştirdiği mobil işlemcilere geçiş yapacak zira yeni işlemciler oldukça güçlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple zaten AMD'nin en büyük iş ortaklarından yıllardır GPU kısmında AMD kullanıyorlar. İşlemci tarafında ise yakında çok değişik şeyler olacak Apple kendi geliştirdiği mobil işlemcilere geçiş yapacak zira yeni işlemciler oldukça güçlü.
Evet, ek olarak Apple kendi işlemcilerine geçtiği zaman belki mimarisi de değişirse hackintosh olayı tamamiyle biter.
Zaten şu an AMD işlemciler için hazırlanmış imajlar mevcut, eğer Apple AMD CPU tabanlı sistemlere geçerse - ki böyle bir şeyi hayatta yapıcağını sanmıyorum - AMD işlemcilere daha rahat hackintosh kurulur.

Evet ama CPU için AMD ve Intel arasından tercih yapılacaksa AMD seçilmez. En azından uzun bir süre daha Intel ile devam edilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı