Apple bilgisayar ile Hackintosh bilgisayarlar eş değer mi?

Bildiğimiz gibi MacOS'de çok rahat ve hızlı bir şekilde render alınabiliyor, bunun için illa Apple cihaz mı lazım yoksa güzel bir Hackintosh sistem toplayıp veya dizüstü bilgisayara kurup aynı kaliteyi elde edebilir miyiz? Ve ben kendi sistemime Hackintosh kurduğumda güzel bir verim alamadım sanırım bilgisayarım tam uyumlu olmadığındandır diye düşündüm Apple hiç AMD Ryzen işlemci kullanmadı sanırım.

Yani Intel bir bilgisayar toplasam veya laptop alsam, bir de yanında NVIDIA harici ekran kartı olsa ve gitsem High Sierra kursam normal macOS performansı alacağım? AMD kart olarak tüm AMD kartlar oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple şuan ne işlemci kullanıyor? Intel, peki hangi markanın ekran kartını kullanıyor AMD. Dolayısıyla Intel işlemci ve AMD ekran kartı daha optimize çalışıyor Hackintosh'da. İşin uzmanı değilim, bilen arkadaşlar daha iyi bilgilendirebilir. Nvidia kartlarla bir ara bayağı sorunluydu hatta kullanılmıyordu bile. Çünkü işletim sistemi belli başlı donanımlara göre optimize edilmiş. AMD işlemciler için de uyumu var artık ama ekran kartı tarafı kesinlikle AMD olması gerekiyor.

Aynı verimi verir mi? Bu güzel bir soru. İnternette mutlaka karşılaştırmalı testleri vardır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı