Apple MacBook önerisi

axoys

Hectopat
Herkese merhaba. Gelecek hafta üniversiteye kaydımı yaptırıyorum. Bundan dolayı bana üniversite hayatımda rahatlık sağlaması açısından MacBook bakıyorum. İngilizce işletme okuyacağım o yüzden öyle bilgisayarı yoracak bir program kullanmayacağım, gündelik işlerim, dizi film yazı ödev vs. kullanımında beni uzun süre götürecek, şarjı da bayağı gidecek bir MacBook arayışı içerisindeyim. Çok bir bilgim yok ama M1 yerine daha iyi olan M2 ve M3 işlemcilerden bakıyorum. Acaba hangisini nereden alırsam bana en avantajlı ve uygun fiyatlı olur? Apple sitesinde AirPods hediyeli indirimli kampanya en mantıklısı mı sizce? Depolamayı da 256 yeterli mi yoksa 512 mi yükseltmem gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macbook Air M2 8/256 günlük kullanım ve işletme öğrencisi için fazlasıyla yeterli. 16 GB Ram'li modeller hem nadir, hem de aralarında aşırı fiyat farkı var. Ve siz grafik yoğun programlar kullanımı dışında fark edemeyeceksiniz bile. Depolama da 256 GB yeterli, 512 GB ile arasında yine acayip fark var. İleride lazım olursa taşınabilir hızlı bir SSD veya HDD alıp geçersiniz.

2024 Haziran ayında MBAir M2 8/256 13" aldım 31 bin TL'ye. Değerleme uzmanıyım, ağır program kullanmıyorum. Word/Excel, PDF ve Tiff görüntüleme/edit/çıktı alma programları kullanıyorum. Altta Spotify, Notion, Bitwarden, Magnet vb. bir sürü program da açık. 8 GB Ram fazla fazla yetiyor. Şarj olarak da memnun kalmamanız mümkün değil zaten.

Her 16 GB Ram al diyene takılmayın. İhtiyacınız ne ise onu alın. Aradaki fiyat farkı çok fazla çünkü. Zaman zaman UTM'de sanal Windows bile kullanıyorum. 8 GB Ram ile. Sıfır sıkıntı şimdiye kadar. Aradaki fiyat farkını 16 GB Ram alın diyenler verecekse sorun yok.

Airpods da alabiliyorsanız alın. Macbook ve iPhone cihazlarla çok rahat kullanılıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…