Apple orijinal kablo almak zorunlu mu?

ogzefeclskn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Apple orijinal 20W adaptör aldım telefoncudan, kablo zorunlu mu sahte kablo zarar verir mi diye sordum ve telefoncu gerek yok abi, ben de çakma kablo kullanıyorum sadece adaptörüm orijinal, ayrıyeten para verme kabloya dedi. Sizce orijinal Apple kablo alınır mı?
Cihazım iPhone 13, kutudan çıkan kablom bozuldu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Her zaman orijinalden yanayım telefonunun sağlığı için orijinal kablo kullan.

Mcdodo kabloları çok kaliteli öneririm, Spigen de kalitelidir.

Apple'ın kendi orijinal (MFI tipi) şarj kabloları maalesef çok dayanıksızdır. Bir süre sonra çok ince olan dış yalıtkan kabukları çatlar (özellikle güneş altında kalmışlarsa...). Kabloya işlevi açısından bir şey olmaz ama çirkin bir görüntü oluşturur.

MFI tipi bir ucu Lightning soketli kablolar var. İlk anda aklıma gelenler: McDodo, Cellularline, Belkin, Anker, Spigen. Performansları orijinal Apple kablolarını aratmaz. Bunların ambalajları üzerinde de MFI tipi olduklarını tevsik eden özel bir baskı vardır; şüphe edilmesine gerek kalmaz!

Orijinal (MFI) eşdeğeri olmayan, oldukça daha ucuz ve yine bir ucu Lightning konektörlü kablolar da vardır. Aslında bunlar da "çöp" değildir. Ancak telefona bağlandığında "orijinal aksesuar görülmüyor" uyarısı çıkacaktır. Şarj etmeleri yukarıda saydıklarıma göre biraz (ama öyle çok da az değil) daha yavaş olabilir. Lakin bunlar genelde data/veri aktarımı yapamazlar, sadece şarj için kullanılabilir. Yerli markalardan TTEC ve Syrox, yabancı marka olarak da BaseUS bunlara örnektir.

Ben Mcdodo kablolarını Apple kablolarından daha kaliteli buluyorum şahsen.

Ben Mcdodo kablolarını Apple kablolarından daha kaliteli buluyorum şahsen.
Bende McDodo'nun (ve de saydığım diğer markaların hemen hepsinin) iki ucu USB-C konektörlü olanlarının kabloları var. Bunların da hepsi Apple'ın telefonlsrls birlikte gelen orijinal Ligthning türü kablolarından daha sağlam; yani en azından dış yalıtkan kabukları çatlayıp soyulmuyor. Ancak elektriksel bağlamda, kablonun içi en önemli etkendir. Bu da üretimde uyulan standartlara bağımlı bir durumdur. Bunu bir elektronik mühendisi olarak he zaman savunurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…