Apple teknik servis işlem yapmadan para alıyor mu?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Saçma sapan bir başlık oldu, farkındayım. Garantisi olan MacBook’umun içini açıp bir şeyi kontrol etmem gerek. Bunun için Apple servise götürmeyi düşünüyorum fakat aklıma takılan soru teknik bir işlem yapmadan gözümün önünde açıp kontrolleri sağlar mı ve bunun sonucunda para ister mi? Ayrıca teknik servis içini açınca garantisi sonlanmıyor değil mi?

Kontrol etmek istediğiniz şey nedir? Belki içi açılmadan da kontrol edilebiliyordur önce onu söyleyin. Bunun dışında bir onarım vs işlemi olmadığı için muhtemelen ücret almayacaklardır ancak apple bu, sırf bu işlem yüzünden garanti hakkınız bitti vs diyebilirler.

Teknik servis ürünün içini açında garantisi bitmiyor. Üründe herhangi bir sıkıntı varsa bunu onarmadan önce ücreti, problemi hakkında size bilgilendirme yapılıp sonra onarıma başlanılır. Ve onarım yapılmadan ücret talep edilmiyor diye biliyorum.

Teknik servis sizden ürünü teslim alır, işlem yaparken izlemez pek olası değildir diye biliyorum.

Çok az miktarda sıvı teması oldu garantisi olmasa içini açıp temizleyecektim anakarta gelmiş mi diye bakacaktım ama garanti olunca mecbur sadece teknik servise baktırtabiliyoruz. Sıvı hasarının garanti kapsamına girmediğini biliyorum ama hasar almayacak kadar az ve kısa süreli bir temas oldu, ok tuşlarının oraya döküldü. Yani bir nevi amacım içini açtırtıp bakmak su girmiş mi içeri diye.

Eğer yükseltilebilen bir parçası olan MacBook'un varsa içini açman garantiyi geçersiz bırakmaz. Yükselitlemeyen parçası olan Mac'lerde de o kadar dikkat etmiyorlar cihazı kaçırtarak açmadıysan sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…