Elimde bir adet Apple thunderbolt display monitör var. Çalıştığım kurum tarafından bize hiç sorulmadan, macbook pro (2011) laptop ile verildi. Animasyon ve motion graphics ile ilgileniyorum. Bu yüzden Macbook'u sağa sola gezdirmek için, bu bahsettiğim monitörü de ana bilgisayarımda thunderbolt display çıkışı olmadığından kutusundan çıkarmayarak masa olarak kullandım uzunca bir süre.
Şimdi yeni bir sistem topluyorum. Cinema 4D programı ve bu program ile birlikte kullanılan octane renderer, turbulance FD, VR gibi GPU hızlandırıcı yazılımlar ile kullanılacak bu sistem.
İnternette gezinirken Asus thunderbolt 3 kartının olduğunu gördüm. Bu kart ile thunderbolt destekli monitörlere onboard görüntü aktarılabiliniyormuş. Manuelinde de harici ekran kartını da bir şekilde kullanabilineceği yazıyor. Ancak emin olamıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
İkinci bir sorunum ise, toplayacağım sistemde şu anda 2 adet GTX 1080 ekran kartı var. Daha sonra 2 GTX 1080 takmayı planlıyorum. Kullandığım programlar SLI sevmiyorlar, her bir ekran kartını render slave olarak görüyorlar SLI olmadan. Ama Technopat'taki incelemede Maximus IX'un 2 NVIDIA ekran kartı desteklediğinden bahsediliyor SLI modunda. 4 ekran kartı takamaz mıyım SLI kullanmadan? Yoksa 2011 soket yapısına mı geçmek gerek bu distem için?