Apple TV mağduriyeti ve Apple servis

YigiTZ0

Kilopat
Makaleler
8
Merhaba. Bu cihaz Apple'ın en beğenmediğim fakat en çok kullandığım cihazlardandı. Önceden iki kere bu cihaz hakkında konu açmıştım. Size paranızla nasıl rezil olduğunuzu göstereceğim bu konuda.

Konunun özeti: Windows'un hasar görmesi sonucu bilgisayarın kullanılamaz hale geldiğini, fakat USB portu olmadığı için cihazın sıfırı ile değişmesi gerektiğini hayal edin.

Sorun
Cihazı 18.3 sürümüne temiz kurulum ile güncelleyecektim. Bunun için kurtarma moduna alıp tüm verileri sil ve güncelle gibi bir seçenek var, bunu seçmeniz gerekiyor. Ben bu seçenek ile 18.3 sürümüne güncelliyordum fakat bilin bakalım ne oldu, ütü yüzünden şalter attı ve cihazda güncelleme yaparken kapanıverdi. Daha önce Apple TV'yi telefon ile kurtardım, bu da basit bir sorundur diyerek şalteri indirip geri geldim, cihazı açtım fakat ışık yanıp sönüyor ekrana görüntü gelmiyor. Monitöre bağlayınca cihazın şu ekranda kaldığını gördüm.

Bu rehberdeki adımları uyguladım fakat cihaz Apple logosuna gelip restart atıp tekrar üstteki ekrana geliyordu. Ertesi gün randevu alıp Gürgençler'in Apple yetkili servisine gittim. Adamlara denediğim her şeyi denediğimi fakat cihazın bu ekranda kaldığını söyledim. Onlarda garantisine baktılar garantisinin bittiğini görünce biz bunu 5810 TL'ye değiştirelim sıfırını verelim dediler. Bende yazılım atacaksınız basit bir sorun neden cihaz değişiyor dedim ve eski nesillerde olan portun yeni nesilde olmadığı için bilgisayara bağlanılamadığını söylediler. Yani koskoca Apple bunu düşünememiş arkadaşlar. Bu cihaz yazılımı çöp olunca tamamen çöp olan bir cihaz. Sözde çevreci Apple elektronik atık konusunda 1 numara bir ürün çıkarmış.

Bu olaydan sonra Apple'dan nefret etmeye başladım ne yalan söyleyeyim. Bir yazılım hatası yüzünden cihazın sıfırıyla değişmesinin gerekmesi aşırı saçma bir durum. Yeni neslini alacağım yakın zamanda bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…