Tip c şarj aletini her yerde bulabiliyorsun, androidlerden de alınıyormuş mantığına da hayran kaldım. Bazı bilgisayarlar da tip c ile şarj edilebiliyor.
Type C güzel bir şarj yöntemi olduğundan dolayı her cihazda aynısı kullanılması amaçlanıyor ki hem insanlar her cihaz için ayrı ayrı kablo taşımasın hem kolay bulunsun.
Kablonun ya orijinali alınacaktı ya da orijinali kadar pahalı olan muadilleri alınacaktı. Diğer kablolardaki ürün çeşitliliği yoktu. Ayrıca kablo kesinlikle F/P bi kablo değildi. Parasına göre çok çabuk yıpranıyordu. Hatta çabuk yıpranmasın ve korusun diye kılıf vs. geliştirildi. Diğer bir sebebi ise çevreden kolaylıkla bulunamıyordu. iPhone kullanan kişi sayısı azdı. Bunlara ek olarak type-c ise lightning kabloyu aratmayacak kadar gelişti. Sonuç olarak hem kaliteli, hem yaygın, hem de kolay ulaşılabilen bi kabloya geçilmiş oldu.
Hocam dünyada standartı olarak USB Type-C tercih ediliyor. Ve öylede olmalı, girişi standart dışı olduğu için ekstra bir ödeme neden yapsın insanlar. Bende Apple'a geçiş yaptım. Type-C girişi olduğu için orijinal Xiaomi adaptörüm ile şarj ediyorum. Bence bu çok iyi oldu kullanım kolaylığı açısından.
iPhone'lar artık daha hızlı ve daha modern veri transferine sahip oldu. 15 Pro USB 3.2 Gen 2'yi desteklerken düz 15 modeli 2.0 destekliyor. Android rakipleri orta segmente bile 3.2 Gen 2 koyuyor.
iPhone'lar artık daha hızlı ve daha modern veri transferine sahip oldu. 15 Pro USB 3.2 Gen 2'yi desteklerken düz 15 modeli 2.0 destekliyor. Android rakipleri orta segmente bile 3.2 Gen 2 koyuyor.
Dünya geneli standartlara uymaya başladı. Yanında şarj aleti olmayan insanlar artık telefonlarını her yerde şarj edebilecek hale geldi. Ayrıca videolarını iPhone'larla çeken çok YouTuber var. Onlar yüksek kaliteli ve boyutlu videolarını yüksek hızlarda aktarabilecekler.