Çözüldü Steam Appmanifest dosyası nasıl oluşturulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Speedbeast07

Hectopat
Daha fazla  
Bendeki herhangi bir oyunun Steam appmanifest dosyasını oluşturmak ya da hazır bir şekilde Steam'den o oyunun appmanifest dosyasını alabilir miyim?
Bu süreçleri nasıl yapabilirim yardım eder misiniz?

Çözüm

Oyunun elbette kurulu olması lazım. Appmanifest dosyası Steam'e oyunu kurulu olarak gösteriyor. Appmanifest dosyası olmazsa kütüphanede oyuna baktığında "yükle" olarak gözükecek. Oyun zaten kuruluysa oyunu tekrar indirip gibi yapıp aynı konumu seçersen dosya doğrulayıp tekrar kurulu olarak gösterir, appmanifest dosyasını tekrardan oluşturuyor bu durumda. Bazı oyunlar ise appmanifest olmadan oyunu baştan indiriyor dosyalar duruyor olsa bile, o yüzden appmanifest bu durumlarda kritik olabiliyor.
Nasıl paylaşılıyor aslında sormak istediğim o lazım olduğu zaman gerekeni yaparım diye sordum.

Dosyayı upload ediyorsunuz daha sonra burada linki verip paylaşıyorsunuz. Appmanifest dosyasını ise steamapps klasörü içerisine atıyorsunuz oyun nerede kurulduysa.

İlk önce appmanifest_x.acf adlı bir dosya oluşturuyorsun. x yazan yere appid yani mağaza kodunu yazıyorsun bunu bulmak için tarayıcıya girip store.steampowered.com/app/x/Oyun_İsmi şeklinde olan linkteki x yerinde olacak sayı dizimini .acf dosyasının isminde bulunan x yerine yerleştir. Örneğin Counter-Strike için appid 10 olacaktır. Sonra o .acf dosyasın içine aşağıda verdiğim kodları yapıştırıyorsun.

Kod:
"AppState"
{
    "appid"        "x"
    "Universe"        "1"
    "StateFlags"        "4"
    "installdir"        "y"
    "LastUpdated"        "0"
    "UpdateResult"        "0"
    "SizeOnDisk"        "0"
    "buildid"        "0"
    "LastOwner"        "0"
    "BytesToDownload"        "0"
    "BytesDownloaded"        "0"
    "BytesToStage"        "0"
    "BytesStaged"        "0"
    "AutoUpdateBehavior"        "0"
    "AllowOtherDownloadsWhileRunning"        "0"
    "ScheduledAutoUpdate"        "0"
    "UserConfig"
    {
    }
    "MountedDepots"
    {
    }
}

Son olarak x yazan yere yukarıdaki appid, y yazan yere ise oyunun Steam/steamapps/common konumundaki klasör ismini yazmalısın. Yine Counter-Strike için x yerine 10, y yerine Half-Life yazmalısın. Sonra bu .acf dosyasını Steam/steamappsklasörüne atmalısın.

Dosyayı upload ediyorsunuz daha sonra burada linki verip paylaşıyorsunuz. Appmanifest dosyasını ise steamapps klasörü içerisine atıyorsunuz oyun nerede kurulduysa.

Mesela oyun GTA San Andreas, o birisine lazım oldu o appmanifest dosyası oyunun dosyasını ben paylaşacaksam oyunun benim PC'de de kurulu olması mı lazım yoksa kendim oluşturamıyor muyum? Bende kurulu değilse illa kurulu mu olması lazım lazım? Olunan oyun kurulu olmadan bir yerden oluşturulmuyor mu? Olay bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyunun elbette kurulu olması lazım. Appmanifest dosyası Steam'e oyunu kurulu olarak gösteriyor. Appmanifest dosyası olmazsa kütüphanede oyuna baktığında "yükle" olarak gözükecek. Oyun zaten kuruluysa oyunu tekrar indirip gibi yapıp aynı konumu seçersen dosya doğrulayıp tekrar kurulu olarak gösterir, appmanifest dosyasını tekrardan oluşturuyor bu durumda. Bazı oyunlar ise appmanifest olmadan oyunu baştan indiriyor dosyalar duruyor olsa bile, o yüzden appmanifest bu durumlarda kritik olabiliyor.

Çözüm

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…