APU ekran kartının VRAM'ini arttırmak mantıklı mı?

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar BIOS'tan benim ekran kartım 512MB-2 GB arası VRAM değiştirilebiliyor. Sizce bunu yükseltmeli miyim yoksa 512MB olarak kalsın mı? Varsayılan olarak 512MB. İşlemcim AMD Ryzen 5 5500U. Ben değiştirdiğimde birkaç garip manzara ile karşılaştım. Örneğin 512MB olunca GTA 5'te 3712MB ekran kartı alanı ayrılmış oluyor ama 2 GB yaptığım zaman 2048MB olarak gözüküyor. Yani BIOS'tan VRAM'i arttırdığımda oyun içinde ayrılan VRAM düşmüş oluyor. Aynı şey RDR2'de de geçerli 2 GB yapınca 2400 MB alan ayırıyor, 512MB yapınca 4100 MB alan ayırıyor. Tam tersi durumların olduğu oyunlar da var örneğin Resident Evil Village'da 512MB iken 4100 MB, 2 GB iken 4900 MB alan ayırıyor VRAM için. Ne yapmam gerektiğini tam çözebilmiş değilim. Yardım edin bir fikir verin.

Çift kanal RAM varsa APU kendini tam performansta çalıştırıyor diye biliyorum. Ünkü eski AMD APU işlemcili laptopumda GTA 5 VRAM 512 gözüküyordu tek kanal 4 GB RAM var iken 8 GB RAM daha ekledim GTA 5'te 2 GB olarak gözükmeye başladı ve FPS'ye 2ye katlandı neredeyse.

Sen istediğin gibi ayır burada 2 GB ayrılmış ama RAM'dan alarak 5GB'a kadar yolu oluyor mesela.

Ama bazı oyunlarda 512MB de sıkıntı oluyor özellikle PlayStation oyunlarında. Days Gone, Horizon forbidden West, God of War gibi oyunlarda kaplama sorunu yaşıyorum 512MB'ta ama 2 GB yapınca öyle bir sorun olmuyor.

O zaman ideal 1GB yap ya da üstteki arakdaşın dediği gibi sınırlandımayı kaldırabilirism 1GB üzerine çıkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…