APU için monitör seçimi

moonway 3D

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şimdi ben yeni bir APU sistem toplayacağım ve monitör 144Hz olarak alacağım ama bir sorun var şimdi HDMI sürümlerini biliyorum ama bu kabloya göre mi yoksa sokete göre mi çünkü anakart üzerinde HDMI 1.4 çıkışı var yani ben bunları HDMI 1.4 ya da 2.0 olduğunu nasıl anlayacağım?
Edit: Yoksa DVI-D mi seçsem daha mı iyi?

MSI B450M PRO M.2-Max

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI sürümü için kablo ve soket önemli. HDMI 1.4 girişe HDMI 2.0 kablo taksanız bile HDMI 1.4 performansı alırsınız.

Kanka APU sistem içinde 144 Hz alınmaz gereksiz para israfı 75 Hz ideal 144'e 200 300 TL bile fazla verseniz o 200 300'ü biriktirip ekran kartı alabilirsiniz.

Sence cidden 75 Hz uygun mu diyorsun yanlışın var elimdeki APU Vega 11 bu APU ile oynayabileceğiniz oyunları hayal et bu arada 144 Hz lazım çünkü oynadığım bir oyunda kare sayısı çok önemli ve birçok kişi 240 Hz monitör kullanıyor.
Sitesinde böyle yazıyor. HDMI 1.4.
Eki Görüntüle 941263
4K üzerinde maks 30fps destekliyor
Kanka APU sistem içinde 144 Hz alınmaz gereksiz para israfı 75 Hz ideal 144'e 200 300 TL bile fazla verseniz o 200 300'ü biriktirip ekran kartı alabilirsiniz.

300 TL GPU ile hiçbir şey oynanmaz.

Onu bilmiyorddum kusura bakmayın.

Onu bilmiyorddum kusura bakmayın.
HDMI sürümü için kablo ve soket önemli. HDMI 1.4 girişe HDMI 2.0 kablo taksanız bile HDMI 1.4 performansı alırsınız.
Sanırım DVI-D kullanacağım
@moonway 3D
Üretici kilit koymadıysa HDMI 1.4 ile 144Hz almanız lazım.

Ama bir sorun var ben DVI soket tipi Single ya da Dual bilmiyorum
@moonway 3D
Üretici kilit koymadıysa HDMI 1.4 ile 144Hz almanız lazım.

Şimdi fark ettim fotoğraflarda DVI-D Dual link soketi varmış.

Son düzenleme:
@moonway 3D
Hangi monitörü almayı düşünüyorsunuz? Monitörde DVI varsa bağlayabilirsiniz. Neden HDMI kullanmak istemiyorsunuz?

Şimdi HDMI çok karmaşık ve hata yapmak istemiyorum biliyorsunuz HDMI sürümleri için Hz seçenekleri var ama DVI üzerinde yok ve aralarında ki fark çok yakın.
@moonway 3D
Hangi monitörü almayı düşünüyorsunuz? Monitörde DVI varsa bağlayabilirsiniz. Neden HDMI kullanmak istemiyorsunuz?
Bu arada bir ram öneriniz var mı 2x 8 gb mhz konusunda kararsız kaldım.

@moonway 3D
HDMI karmaşık değil hocam. Hata yapılacak bir şey yok. Kaliteli bir HDMI kablo alıp kullanacaksınız. Belki almanıza bile gerek kalmaz. Alacağınız monitörün içinden uygun HDMI kablo çıkar. RAM önerisi için yeni konu açmanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…