APU işlemci ekran kartına RAM vermek

Fatih Erdemli

Kilopat
Merhabalar.
Kuzenım 1-2 yıl önce bir laptop almıştı laptopun markası ASUSX542B.
Ve birkaç gün önce bilgisayarının çok donduğunu ve GTA San Andreas gibi asırlar geçmiş oyunlarda bile 20-30 FPS aldıgını söyledi bende biraz araştırdım ve laptopu elime aldım anladıgım kadarıya laptopta.
A9 9420 2C2T işlemci var (APU bir işlemci kendinden R5 Graphics adında bir ekran kartı var)
8 GB DDR 4 1600 MHz RAM'ı var.
HD 8500M adında 2 GB bir de ekran kartı var.
Şimdi bilgisayarın içinde çok fazla program vardı onları bir güzel temizledim bilgisayarı hızlandırdım az da olsa ama görev yöneticisinden baktıgım verilere göre 8 GB'tın 1 GB'tını APU ekran kartına vermiş ve bilgisayar oyunlarda onu kullanıyor ve bu yüzden fpsinin düştüğünü düşünüyorum.
Şimdi AMD çok kullanmadıgım için Driver arayüzüne falan hakim değilim APU ekran kartını 2 GB yapmak mı daha mantıklı olur yoksa HD8500'ü kullanmak mı eğer HD8500Ü kullanmaksa nasıl aktif edebilirim? İşlemci bu arada zorlanınca 3.60 GHz'a çıkıyor direk az da olsa hızlandırıyor kendini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı