APU işlemci önerisi

vayne ban

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar,

Daha önce İncehesap üzerinden aldığım sistemimdeki ekran kartını ve işlemcimi sattım. (R5 1600 + RX 580) şimdi ise ekran kartları ve fiyatları malumunuz, bu sebepten ötürü APU bir işlemci almak niyetindeyim.

Ryzen 5 4650G modelini düşündüm, oyun oynamak gibi bir hevesim yok pek. Bazen LoL veya Valorant oynuyorum. Genel olarak da Back-End yazılım işleriyle uğraşıyorum.

Bu bağlamda benim düşüncem olan işlemci ile alakalı yorumlarınız ve varsa değerli tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe nedir? 3000 bin lira felan ise 4650G şiddetle tavsiye ederim.

Bütçe nedir? 3000 bin lira felan ise 4650G şiddetle tavsiye ederim.
R5 3400g tavsiye ediliyor bu işlemciye kıyasla. 4650g alıncaksa ekran kartıda alınmalı diyorlar ilerde,çünkü 3400g kıyasla vega 7 imiş. 3400g ise 11. Ben ekran kartı almayı düşünmüyorum,uzun vadede bu ikisinden hangisi sizce daha makul?

Hocam iyi performansı var 4650g'nin performansı mantıklı olacaktır.

3400G içinde Rx Vega 11 bulunuyor. 4650G içinde ise Radeon 7 bulunuyor ve Radeon 7 daha güçlü bir Gpu. (Bu isimlendirmeler yanlış olabilir lakin sayıya takılmayın kesinlikle 7 daha güçlü)
İşlemci olarak da kesinlikle 4650G daha güçlü bir işlemci ileride ekran kartı takacak olursanız 4650G ile daha yüksek seviyeli kartlar besleyebilirsiniz.
4650G işlemci 4000+ Mhz ram desteği sunuyor ve bu sayede hem Gpu hem Cpu daha da güçlü hale getirilebiliyor. 3400G ile ben en fazla 3466 Mhz ram hızı yakalayabildim.
Yani bu ikisi arasında 3400G bakmaya gerek bile yok kesinlikle 4650G alınmalı. Ama eğer bütçe varsa 5600G en iyi seçim olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…