APU işlemciler 1.64V RAM ile çalışır mı ?

Mustafa0335

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Sorum şudur, APU işlemciler 1.65 volt RAM ile stabil çalışır mı?

Kendi sistemimi baz alarak söylüyorum, çalışır. Ramleri 1600MHZ hızından 1866MHZ hızana çıkardım. Voltaj Auto mod seçili iken 1.650V verdim.

Madem konu APU bende şöyle cevap vereyim Asus A88XM-A anakart ve A10-7850K işlemci ile normalde 1600MHz olan GSkill Ripjaws ram'leri 2133MHz 1.65V ile çalıştırıyorum.

Hazır konu var iken; hocam ben 1600 den 1866 ya çıkardım. Daha üzerine çıkarınca bilgisayar açılmıyor. Siz sadece frekansı değiştirerek mi yaptınız bunu ? Bende Asus A55BME model anakart kullanıyorum.

@Azz şöyle yapacaksınız. Öncelikle bios'u açıyorsunuz ve "Advanced Mode" 'a giriyorsunuz ardından "AI Tweaker" sekmesine girip Memory Frequancy'i DDR3-2133MHz olarak seçiyorsunuz. Ardından aşağıya doğru inip "DRAM Voltage" 'yi 1.650 yapıyorsunuz sistemi baştan açıyorsunuz overclock olmuş oluyor. Eğer sisteminiz açılmaz ise tekrardan yazarsınız(tabiki bütün sistem özelliklerinizi belirterek)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…