APU İşlemciler İyi midir ?

osman4151

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar AMD A10 7850K İşlemci almayı düşünüyorum. Bazı arkadaşlar APU İşlemcileri kötülemekte . Fakat bir kanal sırf bu işlemciye için yeni bir oynatma listesi açmış ve 9-10 tane oyunun videosunu çekmiş bu ekran kartında. Mesela BF4 720p Ultra grafiklerde Mantle desteği sonrasında gayet rahat bir şekilde çalışmakta.Ya da başka bir örnek olarak optimizasyon sorunu olan GTA IV'de 720p'de high grafiklerde rahat bir şekilde oynanmakta.Bende bu işlemciyi almayı düşünüyorum.Yanına soğutucu alacağım.8GB RAM'im bulunmakta.Sizce bu sistem ile GTA V'yi 720p medium grafiklerde oynayabilir miyim ? Ayrıca GTA V Mantle desteği ile gelecekmiş. Bunu da göz önünde bulundurun.

APU işlenciler iyi bir soğutucu ve yüksek mhz ram değerlerinden iyi bir performans elde ediliyor.Ama burda bütçeni ve sisteminin diğerr lemanlarını göz önünde bulundurmak gerekli.Ama apu işlemcilerden 720p de ultrada 1080 de de mdeium-high arası grafiklerle oynarsın.Mantle gelcek olursak gerçekten iyi bir teknoloji ve dx11 den daha iyi işler çıkarıyor.Eğer bütçen 500 tl civarında hem işlemci hem de ekrankarına ihiyacın varsa al ama eğer işlecin eski ise bunu al eğer değilse bu bütçe ile nvidia 750 alabilirisn ve bu apulardan daha da performanslı.

Çok iyi bir APU bu, sıkıntı yapmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam bu yazdıklarınız ile gerçektende emin oldum APU almaya.Kötü diyenleri gördüm o yüzden tereddüt etmiştim.Dediğiniz gibi bütçem 500-600 tl arası bu APU'yu alacağım yanına bir soğutucu ve anakart alacağım.Birkaç ay sonra da 2133MHz 8GB RAM almayı planlıyorum.Heralde tadından yenmez daha sonra

A10 7850K APU işlemcinin üzerinde şu an piyasada bulunan çoğu oyunları en az Medium ve üzeri grafik kalitesinde oynatacak bir R7 GPU bulunmaktadır. Bunun yanında üzerindeki GPU ile R7 240 ve R7 250 ekran kartlarını Crossfire yapabilirsiniz . 2133 MHz RAM desteği de mevcuttur. Şimdi gidin o kötüleyen kişilere bu yazılanları okutun. Ha bu arada biraz araştırma yapıp kimseye yalan yanlış bilgiler vermezlerse seviniriz . Şimdiden güle güle kullanın.

Bir sorum olacak Nagas 400W AO400 Güç Kaynağı +80 Bronz Aktif PFC | Herkes için ucuzluk bu güç kaynağını önerir misiniz ? Ve Watt'i yeterli olacak mıdır ?

Apular performans olarak bence alt segmentte duruyor,Amaç zaten aynı fiyata gpu ve cpuyu birarada verip ekonomik bir sistem toplayabilmek
overclocka piledriver kadar yatkın değiller. Piledriver olarak kastettiğim 4300/6300/8300 vs. Ama esas fiyasko bence bulldozerler. Şu an fx serisine bir alternatif göremiyorum performasn olarak. Ama daha uygun bütçeler için tabiki Apu . Ama o crossfire olayını çok gözünüzde büyütmeyin. O biraz ilüzyon

Bir sorum olacak Nagas 400W AO400 Güç Kaynağı +80 Bronz Aktif PFC | Herkes için ucuzluk bu güç kaynağını önerir misiniz ? Ve Watt'i yeterli olacak mıdır ?

Normalde o güç kaynağı size yeterli. Fakat ileride olası bir ekran kartı alımınızda bahsetmiş olduğunuz güç kaynağı yetmeyecektir. Size önerim en az 550W ve üzeri bütçenize göre 80+ bir güç kaynağı almanız yönünde. Hem sistem stabil çalışır hem de alacağınız ekran kartına yetecektir. Bütçenizi belirtirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.

Technopat üyeleri olarak zaten her zaman daha iyi performans için tek GPU öneriyoruz. Fakat ileride sistemin oynatmakta zorlandığı bazı oyunlarda çok fazla para harcamayarak bahsetmiş olduğum R7 ekran kartlarından alıp Crossfire ile performans artışı yakalayıp sistemi biraz daha kullanmasıdır. Bu da tabii ki az maliyetle o sistemi sonuna kadar daha uzun bir süre kullanması demektir. Yoksa kimsenin Crossfire veya SLI'ı gözünde büyüttüğü yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…