APU işlemcilerin kullanım amacı

Merhabalar, internette biraz araştırdım fakat bulamadım. APU işlemcilerin üretilmesindeki amaç ofis bilgisayarı vs tarzında kullanmak için mi yoksa Türk insanı tabiri ile ekran kartına parası yetişmeyen kullanıcılar için mi üretilmiş bilgisi olan var mı? Öğrenmek yararlı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal amacı görüntü almak. Oyun oynamak değil. Ancak bazıları oyun için üretiliyor elbette. Ancak çok çok uygun bütçe için üretiliyorlar. Ben de birine sahibim ve 1080p'de GTA V, CS:GO, Dota 2'yi rahat rahat oynayabiliyorum. Fazlasına ihtiyacı olmayanlar için bir alternatif.

Genel kullanım alanının basit işlemler için olduğunu düşünüyorum lakin güzel bir performans sunduğundan dolayı oyunlar için kullanılması normal bir durum. Ayrıca evet, parası olmayanlar için biçilmiş kaftan.

Merhabalar, internette biraz araştırdım fakat bulamadım. APU işlemcilerin üretilmesindeki amaç ofis bilgisayarı vs tarzında kullanmak için mi yoksa Türk insanı tabiri ile ekran kartına parası yetişmeyen kullanıcılar için mi üretilmiş bilgisi olan var mı? Öğrenmek yararlı olur.
Aslında iki amaç için de kullanılabilir. Tabii ki de harici bir kart takılırsa daha güzel olur ama günümüz APU işlemciler de oyun konusunda güzel performans verebiliyor.

İkisi için de denebilir aslında. Çünkü Valorant, CS:GO, LoL, Dota 2 gibi çoğu oyunda düşük ayarlarda APU sistem ile 60 FPS üstü oyun oynanabilir.
Hem de ofis çalışanları için ekran kartı almak sadece para israfı olacaktır. O yüzden işlemcinin içerisinde grafik birimi birlikte geliyor ve daha ucuza geliyor böylelikle.

İkisi için de denebilir aslında. Çünkü Valorant, CS:GO, LoL, Dota 2 gibi çoğu oyunda düşük ayarlarda APU sistem ile 60 FPS üstü oyun oynanabilir.
Hem de ofis çalışanları için ekran kartı almak sadece para israfı olacaktır. O yüzden işlemcinin içerisinde grafik birimi birlikte geliyor ve daha ucuza geliyor böylelikle.
Çift kanal RAM kullanarak hepsini en yüksek ayarlarda oynuyoruz.
Evet hocam Amd bu konuda büyük bir iş başarmış. Apuların en büyük dostu ram bellekleri sanırım.
RAM Frekansı, gecikme değeri ve çift kanal olması APU performansını katlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı