APU mu FX mi ?

byrupi

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Soğutma ve İklimlendirme
Herkese Selamlar.

Arkadaşlar tamda FX 6300 sistemimi sipariş edecektim Cuma günü. Vatan'a APU 10 7850k stoklara girmiş.

Şimdi hangisini tercih etmeliyim. Camtasia 8 render işi ile BF4 sürekli olarak kullanılacak işlemler.

Moniter + Klavye Mause + SSD + HDD hard disklerim var. Elimdeki Power 300 W. APU için yeterli. HD 5670 ekran kartım var.

1000 TL ile hangisini tavsiye edersiniz? (Ürünleri exa üzerinden alıyorum!)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım APU'daki GPU 5670'ten daha iyi. Elinizde hazır idarelik ekran kartı varken FX toplayıp ileride daha iyi bir ekran kartına terfi edebilirsiniz.

Hocam aklımdaki düşünce de buydu. Bir yandan da APU'daki yeni teknolojilerde var. Yanında R7 serisi bir ekran kartıyla crossfire yapılabiliniyor.

Gerçekten kararsız kaldım şuan :/

Son düzenleyen: Moderatör:
A10 7850k gayet iyi görünüyor mantıklı seçim olur.

Apu'da ki ekran kartı elinizdekinden daha güçlü. Fakat Apu'nun işlemci performansı Fx 6300 kadar iyi değil. İleride ekran kartını değiştirirseniz 6300 almanızı tavsiye ederim.

Apu ucuz değil.
Neden tercih etmelisin, harici ekran kartı kullanmayacaksan veya çok uzun bir süre sonra bir veya iki yıl sonra ekran kartı için para biriktirim canavar bir kart alacaksan o vakte kadar seni idare edecek.
Yok ekran kartı ile alacağım dersen Apu ile FX arasında 200₺ fark var bu farkı ekran kartı bütçesine ayırabilirsin.

FX sistemimi sipariş verdim. Aksilik olmaz ise cuma günü bende.

Asus M5A97 anakart ile Kingston Hyperx Blu Ram 4 GB CL9 1600 Mhz alacağım. 1866 mhz yapabilir miyim. Yapar isem bir zararı olur mu. Artı 4 gb ram takviyesini daha sonra yapacağım.

Sisteminiz hayırlı olsun. Bütçeniz uygunsa ramleri 1866MHz almanız daha iyi olur. Fotoğrafları eklemeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…