Çözüldü APU nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ekran kartı olmadan görüntü gelmez. Ekran kartı olmadan görüntü almanın diğer yolu işlemcinin içinde harici ekran kartı olmasıdır ve o verir görüntüyü.
Yani işlemcinin içinde bir ekran kartı var ve böyle işlemcilere APU denir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Cok sacmaymış, ben olsam yapmam öyle bir şey. İkinize de teşekkürler acıkladıgınız için.

Cok sacmaymış, ben olsam yapmam öyle bir şey. İkinize de teşekkürler acıkladıgınız için.

Eğer APU olmasaydı, bugün laptopların en düşük fiyatı 8-9 bin olurdu. Daha ucuzu olmazdı.
Ekran kartı alamayan, ekran kartını sonra alacak kişiler APU ile idare edebilirler bir süre.

Eğer LoL, CS, Valorant gibi hafif oyunlar oynayan ve sürekli gezen, ayrıca ucuz laptop isteyenler APU sistem alabilir.
Şu an günümüzde çok yararlı bir teknoloji laptop tarafında.

Laptop yerine oyuncular zaten cogunlukla masaustu alır diye biliyorum.

Artı -1 Eksi
Laptop yerine oyuncular zaten cogunlukla masaustu alır diye biliyorum.

Öyle zaten ama gidip işte çalışanlar, sadece PowerPoint vs. ile çalışanlar için ucuz ve hafif.
Arada bir LoL, CS, Valorant oynamak istediğinde de yetecektir.

Üniversiteli biri sürekli PC ile işi olduğunda, alır laptopu mis gibi ucuz ve kolay laptopunu kullanır.
Yani bunun saçma bir tarafı ya da oyunculuk bir kısmı yok.

Eğer APU olmasaydı, en ucuz laptop 9 ya da 8 bin TL olurdu. Kim veir o fiyatı? 2-3 bin TL APU sistem bu işler için gayet yeterli.
Ayrıca kullanmıyoruz diye bencillik yapmaya gerek yok. Gereksiz, saçma vs. çoğu kişinin hayatını kolaylaştırıyor.

Tamamdır hocam, cok teşekkürler bilgi için. Vallahi aydınlandım sizin sayenizde.

APU, işlemcinin içinde dahili grafik birimi diyebiliriz. Çok fazla iyi bir grafik birimi değil ancak gündelik işler için veya idareten kullanılabilir. Oyun kısmında çok da performanslı oldukları söylenemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…