APU sistem 2 monitör anakarta bağlanırsa sorun olur mu?

Barış Acar

Decapat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle benim sistemim APU olduğu için görüntüyü anakarttan alıyorum benim bir girişim dönüştürücülü HDMI'dan VGA bağladım (giriş HDMI).
Diğer giriş ise VGA'ya taktim yani anakart 2 monitöre görüntü veriyor olası bir durum olma imkanı var mı anakart yanma veya işlemciye çok yük biner mi bir sıkıntı çıkartır mı diye sormak istedim.

Merhaba öncelikle benim sistemim APU olduğu için görüntüyü anakarttan alıyorum benim bir girişim dönüştürücülü HDMI'dan VGA bağladım (giriş HDMI).
Diğer giriş ise VGA'ya taktim yani anakart 2 monitöre görüntü veriyor olası bir durum olma imkanı var mı anakart yanma veya işlemciye çok yük biner mi bir sıkıntı çıkartır mı diye sormak istedim.

Neden olmasın? Ana kart arkasında ne kadar görüntü çıkışı varsa bu genelde o kadar sayıda monitör bağlayabilirsin anlamına gelir.

Yine de ana kart destek sayfasından ana kartınızın desteklediği ekran/monitör sayısına mutlaka bakın.

Bende 2017-18 yıllarında çift ekran destekli sıradan bir ASRock AB350 anakart ve Ryzen 2400G APU vardı. Çift monitör kullanırken hiçbir sorun yaşamamıştım. Kullandığınız güncel bir anakart ise hiçbir sorun yaşamazsınız.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim ya dediğim gibi bir ekran kartı ile Anakart şahsımla aynı değil sonuçta biri işlemci sayesinde görüntü veriyor diğeri ise amacını uyguluyor Çok fazla yük bindirmeyelim diye bu konuyu açmak istedim yanıtınız için tekrardan teşekkürler
Mutlaka çift ekranı destekliyordur o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı