APU sistem alıp sonra ekran kartı eklemek

komilişampuan

Hectopat
Selamlar herkese. Ben PC toplayacağım ama malum ekran kartlarının durumu vahim. Ne zaman düzelir kimse bilmiyor. Bir tanecik RX580 olmuş 8000 TL. APU alsam, sonrasında piyasa düzelince yanına bir RX5500 XT veya GTX 1650 Super yapıştırsam nasıl olur? Piyasa düzelene kadar APU işlemciyle oynasam oyunlarımı idare eder mi, günü kurtarır mı? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

İhtiyaçlarına bağlı tabi ki. Benim için APU yetiyor mesela. Ancak kullandığınız APU'ya göre yapabileceğiniz ekran kartı yükseltmesi limitli olacaktır.

İhtiyaçlarına bağlı tabii ki. Benim için APU yetiyor mesela. Ancak kullandığınız APU'ya göre yapabileceğiniz ekran kartı yükseltmesi limitli olacaktır.

Ryzen 3 3200G alacağım. Ekran kartı gelene kadar oynayacağım oyunlar LoL, Valorant, GTA 5, ve diğer klasik oyunlar.

Ryzen 3 3200G alacağım. Ekran kartı gelene kadar oynayacağım oyunlar LoL, Valorant, GTA 5, ve diğer klasik oyunlar.

Örneklediğiniz oyunları çift kanal RAM bellek eşliğinde güzelce oynatır. APU işlemcilerin çok yüksek ekran kartlarını besleyemeyeceğini aklınızda bulundurun.

Ekran kartını geçici olarak RX 550 alıp normal sistem toplayabilirsiniz. APU sistemlere bütçe çok düşük değilse sıcak bakmıyorum.

APU'dan ziyade ucuz bir ekran kartı almayı düşünmek bence daha mantıklı. İleride onu satarsınız, belki aldığınız fiyata satamazsınız ama kullandığınız süreye sayarsınız.

Ayrıdan başka bir ekran kartına para veremem ama. 5000-5500 TL bütçem var.

Örneklediğiniz oyunları çift kanal RAM bellek eşliğinde güzelce oynatır. APU işlemcilerin çok yüksek ekran kartlarını besleyemeyeceğini aklınızda bulundurun.

RTX veya 6700 XT kullanmayacağım. RX 5500 XT veta 1650 Super alacağım.
Eğer 5500 XT, 1650S gibi kartları almayı düşünüyorsanız APU mantıklı olabilir. 3400G ya da 4350G alırsınız uzun süre iş görür.

Kartı besler değil mi APU?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00