APU Sistem Donanıma Ayrılmış Bellek Sorunu

rootb

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Sistem tavsiyelerinde olan 1500 TL'lik bilgisayarı bire bir topladım başlarda sorun yoktu fakat sonradan RAMsorunu yaşamaya başladım.Şöyle tarif edeyim BIOS'da 8 GB RAM görüyor board explorer'den bakınca 2 slotu da dolu olarak gösteriyor ama ayrıca işletim sistemide 16 GB görüyor ama 8 GB kullanılabilir olarak diğer 8 GB hardware reserved olarak gözüküyor. İşletim sistemi olarak windows 10 pro kullanıyorum.

Denediğim şeyler ; clear CMOS yaptım BIOS pili söküp bekletip taktım BIOS'un bütün sürümlerini tek tek denedim downgrade yaptım upgrade yaptım yani anlayacağınız BIOS'taki bütün ayarları tek tek disable yapıp denedim işletim sistemini formatlamayı bile denedim yinede düzelmedi.

RAM'lerin slotlarınıda yer değiştirdim yine olmadı. RAM'leri tek tek taktıgımda 8 GB olarak sorunsuz çalışıyor ama ikisi yan yana geldiği zaman biri direk rezerveye düşüyor. Sırf şu sorun yüzünden bu sistemi komple satıcam Skylake'e geçicem o kadar daralttı beni bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…