APU sistem düşük kullanılabilir RAM miktarı sorunu

Klepster

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Şöyle özet geçeyim, sistemde 8 GB RAM olmasına rağmen kullanılabilir RAM miktarı 5.95 GB. Bu yüzden oyunlarda FPS sıkıntısı yaşıyorum (5 GB üzeri RAM kullanan oyunlarda). Sistem özelliklerim:
  • Windows 10 PRO 64 Bit
  • MSI A320M PRO-VH PLUS Anakart
  • Ryzen 3 2200G
  • 8GB 2666MHz RAM
Sanırım sistem 8 GB RAM'in yaklaşık 2.05 GB'ını APU ya vermiş.Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ? APU'daki 2 GB'ı RAM'a eklersem APU'nun performansı düşer mi? 8 GB RAM takviyesi yapıp 16GB RAM'a sahip olup, yine kullanılabilir alan 7.89 GB olan arkadaşlara rastladım bazı forum ve sitelerde. (Birkaç hafta içerisinde bir adet 8 GB RAM takviyesi ile sistemi 16 GB yapıp RX 570 4GB ekran kartı takacağım). RAM ve APU bellek kullanım SS'leri:

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden APU'ya ayrılan bellek miktarını ayarlayabilirsiniz.

APU grafik kartına biraz fazla RAM ayrılmış olabilir. BIOS üzerinden kontrol edin. Gördüğüm kadarıyla 2GB ayırmışsınız. Bu nedenle ilk olarak arka planda çalışan uygulamaları kontrol etmelisin.

Sorun çözüldü arkadaşlar sağolun. Dediğiniz gibi BİOS'tan APU kartına ayrılan RAM miktarını azalttım. Bir performans kaybı vb. de yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…