Yukarıdaki APU sistem için Dual kit RAM önerileriniz var mı? APU sistem de RAM'ler önem arz ediyor lakin daha önce hiç RAM'leri overclock etmedim ve etmeyi düşünüyorum, bunun için hangi marka ya da çip RAM'lere yonelmeliyim? Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini benimle paylaşırlarsa güzel olur. OC ile 4000MHz'e kadar cikartabilecegim RAM'ler olursa iyi olur.
Bütçe olarak Dual kit olacak şekilde 2000TL'ye kadar alabilirim.
RGB sevmiyorum düz model olursa daha hoş olur.
Patriot Viper Steel PVS416G400C9K 16 GB (2x8) DDR4 4000 MHz CL19 Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
Hocam bildiğim kadarı ile ASUS'un tüm B550 modelleri RAM hızı olarak 4800'e kadar çıkıyor bende ki model B550 TUF Plus olan DDR5'e geçen arkadaşımdan uygun fiyata aldım.
Hocam bildiğim kadarı ile ASUS'un tüm B550 modelleri RAM hızı olarak 4800'e kadar çıkıyor bende ki model B550 TUF Plus olan DDR5'e geçen arkadaşımdan uygun fiyata aldım.
G.Skill F4-4000C18D-16Gvk (2X8Gb) Ripjaws V Gaming Serisi 4000 Mhz Cl18, Alüminyum Soğutuculu 1.35V Dual Bellek Kiti, Siyah : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Hocam apu sistemde MHz değerinin entegre gpu olmasından kaynaklı direkt etkisi olduğuna dair birçok yabancı kaynak var daha önce apu kullandim ama ramler e çok dikkat etmemiştim bu sistemden olabildiğince performans almak istiyorum. Atılan iki ram arasında hangisi daha mantıklı olur ve 4000mhz hızı oc ile kaca çıkarabilirim en stabil şekilde. Kasa mesh tıp havalandirmasi güzel ve elimde kule tipi soğutucu bulunuyor fazladan.
Benim attığım RAM'in çipleri Samsung B-Die, en iyi DDR4 RAM çipini bünyesinde barındırıyor OC potansiyeli olarak. Arkadaşın attığı çipten ise rastgele çip çıkıyor. Yani kötü bir çip çıkma ihtimali de var. Ama benim attığımı alırsan 4000-14 falan yapabiliyorsun.
Benim attığım RAM'in çipleri Samsung B-Die, en iyi DDR4 RAM çipini bünyesinde barındırıyor OC potansiyeli olarak. Arkadaşın attığı çipten ise rastgele çip çıkıyor. Yani kötü bir çip çıkma ihtimali de var. Ama benim attığımı alırsan 4000-14 falan yapabiliyorsun.
Bazı yabancı forumlarda ( link atmak serbest mi bilmiyorum) 5000 serisi Ryzen işlemciler için 4000mhz ramlerin mantıklı olmadigina dair konuya denk geldim sebep olarak da işlemcinin ram kontrolcüsünun belli bir değerden sonrasini desteklemediği yönünde bu konu hakkında bilginiz var mı elinizde ki Rami 3600 ve 4000 olarak iki farklı şekilde kullandığınız da herhangi fark gözlemleniyor mu.