APU sistem için 4+4 GB RAM vs 4+12 GB RAM

Samet0650

Hectopat
İyi günler. Ben APU sistem bir laptop alacağım. 4+4 GB RAM'li gelecek biliyorsunuz. APU sistemlerde Dual RAM olması FPS olayını bayağı etkiliyor. Ben bu bir RAM yerine 8 GB RAM ekleyeceğim ve 8+4 şeklinde olacak ama 8+8 yapamıyorum 4 GB RAM sabitmiş. 8+8'e göre bir performans düşüşü olur mu? Yani bu olayı tam olarak bilmiyorum 8+8 ile 4+8 arasında büyük bir fark oluşur mu? FPS açısından yoksa hiçbir fark olmaz mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

4+8 veya 4+16 yapmak daha mantıklı olacaktır. 4+12 yapamazsınız 12 GB'lık RAM yok.

RAM'lerin biri anakarta lehimli oluyor diğerine kullanıcının erişimi oluyor.

Ben onu yanlış yazmışım kusura bakmayın. Aslında başlığı komple yanlış yazmışım. 4+8 ile 4+16 arasında çok büyük bir fark olacak mı biraz bütçemi aşmak zorunda kalacağım. Gözle görülür bir fark olur diyor musunuz hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz varsa şahsen alın. 12 GB'ın yetmeyeceği durumlar görebilirsiniz, tabii sadece internette geziyorsanız 4+8 yeterli olacaktır ancak oyun veya hafif fotoğraf/video düzenleme vesaire yapıyorsanız 4+16.

Bütçeniz varsa şahsen alın. 12 GB'ın yetmeyeceği durumlar görebilirsiniz, tabii sadece internette geziyorsanız 4+8 yeterli olacaktır ancak oyun veya hafif fotoğraf/video düzenleme vesaire yapıyorsanız 4+16.

Anladım oyun falan da oynayacağım. Ben yetip yetmeyeceğini kestiremiyordum o kadar fazla bilgim yok PC'ler hakkında teşekkür ederim cevabınız için.
https://www.trendyol.com/lenovo/v15...hz-ram-256-gb-ssd-15-6-fhd-tn-w10-p-148957207 bu PC ile https://www.trendyol.com/lenovo/v15-82kd0037tx16-r7-5700u-16g-512gb-ssd-15-6-free-dos-p-226251810 arasında kaldım ilk linktekini alırsam 16 GB RAM eklemem gerekiyor oda 1000 TL civarında. Buna göre değerlendirip fikir verebilir misiniz?

Son düzenleme:
Pahalı olanın işlemcisi de daha iyi, RAM ve SSD'yi eşitlediğinizde zaten aralarında 1000 lira fark kalıyor. İşlemciyi yükseltmek için değer şahsen.

Pahalı olanın işlemcisi de daha iyi, RAM ve SSD'yi eşitlediğinizde zaten aralarında 1000 lira fark kalıyor. İşlemciyi yükseltmek için değer şahsen.

Teşekkürler peki bu fiyata sizin önerebileceğiniz bir laptop var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…