APU sistem için ileriye dönük ekran kartı tavsiyesi

fenderdeluxe

Hectopat
Arkadaşlar merhaba APU bir sistem topladım ileriye dönük bu sistem için darboğaz yapmaması için önerebileceğiniz ekran kartı tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler

+ Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
+ AMD Ryzen 5 Pro 3400G MPK 3.7GHz 6MB önbellek 4 çekirdek AM4 12nm Vega 11 GPU işlemci.
+ MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
+ Power Boost VK-D502T 650W 80+ Rainbow fan USB 3.0 mid Tower kasa.
+ Seagate 480GB Barracuda Q1 SATA 3.0 2.5" SSD (550 MB okuma / 500 MB yazma)

Maximum RX570 ondan sonrasını besleyemez.

1650 Super'in üstünde darboğaz yapıyor genelde. İleride ekran kartı alacağın zaman işlemciyi satıp yeni işlemci de alman gerekebilir.

Değişik bir öneri olacak ama daha sistemi almadıysan anakartı
Bununla değiştirip ekran kartını başka bahara bırakabilirsin. Anakartı bunla değiştirmen Ryzen 5000 serisi işlemci kullanmana olanak sağlar. İleride gider bir Ryzen 5 5600X ve bir ekran kartı alırsın ömürlük kullanırsın. O yüzden ekran kartı almak için acele etmek yerine anakartını ileriye dönük bir kart ile değiştirebilirsin.

Not: Linkteki anakartı örnek olsun diye attım, X570 serisi anakartlar hem 3400G kullanmaya hem de 5000 serisi işlemcileri kullanmaya olanak sağlıyor. B550 serileri ise 3400G ile uyumsuzluk çıkartabiliyor.
Şu anki sistemi 3732 TL'ye aldım ileriye dönük neleri değiştirmem lazım .

PSU'da ne gibi bir sorun olabilir hocam.

Ben yazarken bunu yollamışsın o yüzden yazıklarım geçersiz oldu .

Yok hocam olur mu her cevap benim için değerli çok bir bütçe ayıramadım ne yazık ki dolar kuru zaten sürekli oynak bir vaziyette. Masaüstü daha önce hiç toplamadım en mantıklı parçaları seçmeye çalıştım bütçeye göre ayriyeten monitör, klavye ve mouse derken .
Maximum RX570 ondan sonrasını besleyemez.

Besleyemezden kastınız işlemciyle mi alakalı yoksa PSU veya anakartla mı ilgili?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…