APU sistem idare eder mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3 12100F İntel Arc A750 16 GB Ram 512 GB M.2 SSD
Arkadaşlar fotoğraftaki sistemi almayı düşünüyorum. İçime sindi. 5-6 ay sonra bir ekran kartı alıp kullanacağım. Bir süre idare eder mi? CS2 ETS 2 Valorant GTA 5 RDR2 Minecraft ve OBS üzerinden YouTube videoları çekiyorum. 5-6 ay götürür mü? En önemlisi OBS üzerinden 1080p 60 FPS oyun kaydı yapabilir miyim donmadan ve BlueStacks GameLoop gibi emulatorleri kaldırır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-01-14-13-35-26-067_com.incehesap.web.web2.jpg
    Screenshot_2025-01-14-13-35-26-067_com.incehesap.web.web2.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 54
Arkadaşlar fotoğraftaki sistemi almayı düşünüyorum. İçime sindi. 5-6 ay sonra bir ekran kartı alıp kullanacağım. Bir süre idare eder mi? CS2 ETS 2 Valorant GTA 5 RDR2 Minecraft ve OBS üzerinden YouTube videoları çekiyorum. 5-6 ay götürür mü? En önemlisi OBS üzerinden 1080p 60 FPS oyun kaydı yapabilir miyim donmadan ve BlueStacks GameLoop gibi emulatorleri kaldırır mı?

ETS 2 ve RDR 2 oynayabileceğinizi zannetmiyorum. Artı olarak 2025 de Ryzen 5 5500 kullanılmaz diyebilirim.

ETS 2 ve RDR 2 oynayabileceğinizi zannetmiyorum. Artı olarak 2025 de Ryzen 5 5500 kullanılmaz diyebilirim.

Hocam cihaz APU olduğu için içerisinde dahili grafik işlemcisi bulunan APU bir işlemci takılması gerek granny oyununu biliyorsanız o oyunda 1080p 60 FPS ya da 720p 60FPS video çekermi zaten ileride 5 6 ay sonra ekran kartı alacağım o 6 aylık süreçte OBS halleder mi oyun oynanır mı?

Alınması pek mantıklı gelmedi. Kayıt alırken pek çok oyunda drop yersiniz. 60FPS kayıt almanız pek mümkün değil. Özellikle RDR2 ve GTA'da.

Bunun yerine ikinci elden sistem toplasanız çok daha iyisini toplarsınız.

Hocam cihaz APU olduğu için içerisinde dahili grafik işlemcisi bulunan APU bir işlemci takılması gerek granny oyununu biliyorsanız o oyunda 1080p 60 FPS ya da 720p 60FPS video çekermi zaten ileride 5 6 ay sonra ekran kartı alacağım o 6 aylık süreçte OBS halleder mi oyun oynanır mı?
Sadece Granny oynarken 60fps kayıt alırsınız yüksek ihtimalle fakat diğer türlü mutlu etmez. Bu sisteme ekran kartı almak için para harcamakta gereksiz geldi.

Alınması pek mantıklı gelmedi. Kayıt alırken pek çok oyunda drop yersiniz. 60FPS kayıt almanız pek mümkün değil. Özellikle RDR2 ve GTA'da.

Hocam bütçem 10.000 TL bir de monitör gelecek 14.000 TL falan tutuyor ileride güzel bir ekran kartı takacağım amacım GTA'da video çekmek değil granny adlı oyunu biliyorsanız sadece o oyunda kayıt yapacağım ek olarak BlueStacks gibi emulatorleri kaldırır mı GTA 5 oynatır mı Valorant CS2 Forza açar mı Assetto Corsa.

Sadece granny oynarken 60FPS kayıt alırsınız yüksek ihtimalle fakat diğer türlü mutlu etmez. Bu sisteme ekran kartı almak için para harcamakta gereksiz geldi.

Yani 2. el toplamak istemiyorum çünkü yıpranmış mining yapılmış cihazlar olabiliyor bunu alıyorum ki arkadaşlarımla Valorant GTA CS2 Forza oynayabileyim 6 ay sonra çok güzel bir ekran kartı takacağım belki işlemcisini de yükseltirim.

Hocam bütçem 10.000 TL bir de monitör gelecek 14.000 TL falan tutuyor ileride güzel bir ekran kartı takacağım amacım GTA'da video çekmek değil granny adlı oyunu biliyorsanız sadece o oyunda kayıt yapacağım ek olarak BlueStacks gibi emulatorleri kaldırır mı GTA 5 oynatır mı Valorant CS2 Forza açar mı Assetto Corsa.
Emulatorde 60FPS kayıt alırsınız. CS2'de düşük ayarlarda 60-100FPS, GTA'da story mod için high ayarlarda 50-60FPS, Forza 5 low ayarlarda ortalama 40FPS falan alırsınız.

2.Elde her kart yıpranmış değil gidip testlerini yaptığınız takdirde bir sürü temiz parça bulabilirsiniz. Bu sisteme ekran kartı ve işlemci takamazsınız. 350W psu var sistemde sizin bu sisteme ekran kartı işlemci ve psu almanız gerek bunları da sıfır alınca sistemin fiyatını buluyor zaten.

Emulatorde 60FPS kayıt alırsınız. CS2'de düşük ayarlarda 60-100FPS, GTA'da story mod için high ayarlarda 50-60FPS, Forza 5 Low ayarlarda ortalama 40FPS falan alırsınız.

2.elde her kart yıpranmış değil gidip testlerini yaptığınız takdirde bir sürü temiz parça bulabilirsiniz. Bu sisteme ekran kartı ve işlemci takamazsınız. 350W PSU var sistemde sizin bu sisteme ekran kartı işlemci ve PSU almanız gerek bunları da sıfır alınca sistemin fiyatını buluyor zaten.

Yani 2. elde sistem toplamak daha mı mantıklı diyorsunuz ama ben mesela sarı sitede teker teker her parçayı alsam nasıl birleştireceğim yapamam yani.

Yani 2. elde sistem toplamak daha mı mantıklı diyorsunuz ama ben mesela sarı sitede teker teker her parçayı alsam nasıl birleştireceğim yapamam yani.
Aslında yapmak çok zor değil. Technopat'ın bilgisayar toplama videolarına bakın biraz konuyu sökersiniz. Sadece parçalara hassas davranmanız gerek o kadar. Tek tek toplamak daha ucuz ve mantıklıdır fakat yapamam diyorsanız toplanmış olarak bakabilirsiniz 2.elden.

Bende ilk defa kendi sistemimi Technopat videolarını izleyerek toplamıştım. Açıkçası işlemciyi taktıktan sonra gerisi kolay (ki işlemciyi takmakta bir hayli kolay tek sıkıntı yönünü bilmeden takar iseniz geçmiş olsun)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı