Normalde APU'ya 2 GB VRAM veriliyor bir videoda APU'nun VRAM ayarının değiştirildiğini fotoğraftaki şekilde yapıldığını gördüm. Şu anda sisteme 7.7 GB RAM ayrılıyor VRAM ise 256 MB bu zararlı mı yararlı mı? Lütfen bilgisi olanlar yazsın, yok efenim VRAM yükseltme şehir efsaneleri falan o kafalarla uğraşmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bu şekilde 256 MB ayırmak daha mantıklı. Benim de aynı konuyla ilgili rehberim vardı zaten. Yetersiz kaldığında sistem belleğinden kullanacaktır. Zaten APU da sistem belleğini kullandığı için bir fark olmayacaktır. Hatta daha fazla bellek kullanımının önünü açacaktır.
VRAM'i azaltmak APU sistemde birçok oyunu doğru düzgün açamamana sebep olur. Benim sistemde bile 1 GB ayırdım.(Intel kullanıyorum) Valorant falan oynuyorsan veya farklı FPS oyunları arttırmanı öneririm.
Bu şekilde 256 MB ayırmak daha mantıklı. Benim de aynı konuyla ilgili rehberim vardı zaten. Yetersiz kaldığında sistem belleğinden kullanacaktır. Zaten APU da sistem belleğini kullandığı için bir fark olmayacaktır. Hatta daha fazla bellek kullanımının önünü açacaktır.
Yarın SSD siparişi vereceğim malûm bayram harçlıkları işin içine girdi ayarı 2 GB'a çekmek daha iyi olacak sonuçta bu işlemi yapmamın bir nedeni de Windows'a daha fazla RAM kalması idi.