APU sistemde işlemci yükseltilirse mi ekran kartı alınırsa mı daha çok performans artışı olur?

yldz640

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda şu an Ryzen 3 2200G işlemci var ve APU sistem olarak kullanıyorum, 16 GB RAM var.
Bütçem kısıtlı olduğu için işlemciyi Ryzen 5 5500 yapıp ekran kartını R7 240 mı yapsam yoksa, işlemci kalsa RX580 ya da 1050 Ti gibi benzeri fiyatları da ikinci el kart mı alsam? Hangisinde performans daha iyi olur?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 3 2200G'den R7 240'a yükseltmenizin bir faydasını görmezsiniz. Evet, Ryzen 3 2200G düşük bir işlemci ama Multiplayer olmayan oyunları RX 580, 1050 Ti gibi kartlarla kesinlikle ve kesinlikle çok daha yüksek ayarlarda oynarsınız. Sonrasında bütçeniz olduğunda işlemciyi Ryzen 5 5500 bandı bir modele yükseltirsiniz, olur biter.

Tamamdır çok teşekkür ederim bir de RX modellerinden 580 550 ve 470 modellerini önerir misiniz? 2 bin TL bütçem var.

RX 580 modellerinde Mining yapılmamış varyasyonları denk getirebilirsen neden olmasın. RX kartlar bazen sürücü kaynaklı sorunlar yaratsa da bir eski veya yeni sürümleri kurduktan sonra stabil olarak kullanabiliyorsun. F/P için biçilmiş kaftandırlar.

Bu dediklerin darboğaz yapar oynadığın oyun işlemci ağırlıklıysa işlemci değiş benim tavsiyem işlemci her zaman ekran kartından güçlü olmalı

Bu dediklerin darboğaz yapar oynadığın oyun işlemci ağırlıklıysa işlemci değiş benim tavsiyem işlemci her zaman ekran kartından güçlü olmalı.

Ben de Ryzen 5 5500+ R7240 gibi uygun fiyata ekran kartı alayım, kendi işlemcimi de satarım diyordum. Bu şekilde daha mı mantıklı?

Ben de Ryzen 5 5500+ R7240 gibi uygun fiyata ekran kartı alayım, kendi işlemcimi de satarım diyordum. Bu şekilde daha mı mantıklı?

İşlemci ile ekran kartı çok uyumsuz olur. Sana tavsiyem, 5500'ü hiç alma. 300 TL daha ekleyip kutusuz ve fansız bir 5600 al. Eğer işlemci için o fiyatlara çıkmayı düşünüyorsan, dahili ekran kartı olan AMD işlemcilerini de tavsiye edebilirim. Valorant ve CS gibi oyunlarda seni üzmez; RAM falan iyiyse yaklaşık 150-200 FPS alırsın. Ryzen 5 5600G işlemciyi de tercih edebilirim senin yerinde olsam. Eğer bütçen yoksa, bu işlemciyi alırım. Söylediğin ekran kartından daha iyi performans verir. Fiyatı yaklaşık 4885₺, bence bunu bir düşün.

Bütçem o kadar değil.
Bende ilk işlemciyle ekran kartını ucuz yolla değiştireyim 1 2 ay sonra kartını da değiştiririm.

2000 lira bütçe ile minimum masraf ile verim almaya çalışıyor arkadaş. Gidip önerdiğin işlemci 5000 lira bandında. Ne kadar mantıklı öneri yaptığını buradan pay biç. Biz bilmiyor muyuz 2200G'nin darboğaz yapmayacağını sanki. İşlemci sonradan ekran kartı gücüyle dengeli bir modele, 5500 gibi modele kolaylıkla yükseltilir ama ekran kartı öyle değil, bütçe ihtiyacı çok daha fazla.

Ki akrabama Ryzen 5 5500 + GTX 1050 Ti sistem toplamasam diyeceğim gibi 5500 kötü işlemci, gayet yeterli bir işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…