Reset orada kalsın, SSD için Sata güç kablosu bağlayın(güç kaynağından çıkar):APU sistem topluyorum, kabloların nereye takılacağını bulamadım. Kasanın arkasında Power Switch bir devreye takılı onu çıkarmalı mıyım?
Takılı olmayan kabloları nereye takacağım yardım eder misiniz?
Sharkoon TG4 RGB, Gigabyte B450M, FPS Hydro k500.
Fotoğraflar bunlar.
Reset Switch orada mı kalmalı yoksa anakarta mı takmalıyım?
Reset orada kalsın, SSD için SATA güç kablosu bağlayın(güç kaynağından çıkar):
Diğerleri boş kalacak, HDD falan alınca kullanılır.
Bir de ATX'i unutmuşsunuz:
Şuraya takılacak:
Eki Görüntüle 865969
Şunu izleyin bence:
Kasa ön panelini çeker misiniz?
Buyurun.
Fan kontrolcüsü bağlı mı? Resimlerde Power'i bağlı görünüyor, reset tuşuyla açın.Buyurun.
ATX fanı taktım, boşta PSU kabloları var. Onları ne yapacağım?
çalıştırmayı deneyeyim mi ?
@Akif9748
Çalıştırdım ve BIOS'a girdim.
Kasanın fanları dönmüyor ve ışıkları yanmıyor ne yapabilirim?
Fan kontrolcüsü bağlı mı? Resimlerde Power'i bağlı görünüyor, reset tuşuyla açın.
Ön panele baktığıma göre 2.0 yok, yani tüm kablolar bağlı.
Fanların kumandası yoksa Reset ile fanları açın hocam, reset o yüzden kontrolcüye bağlı.Fan kontrolcüsünü bilmiyorum, Power tuşuna bastığınızda açılıyor ve 1 kısa bip sesi geliyor. BIOS'a giriliyor.
Onlar boşta duracak, bağlamaya gerek yok, eksta donanım alınınca işe yarar, saklamaya çalışın kasanın içinde görünüş açısından.ATX fanı taktım, boşta PSU kabloları var. Onları ne yapacağım?
Fanların kumandası yoksa reset ile fanları açın hocam, reset o yüzden kontrolcüye bağlı.
Onlar boşta duracak, bağlamaya gerek yok, ekstra donanım alınınca işe yarar, saklamaya çalışın kasanın içinde görünüş açısından.
Ha bir de şu soldaki kablo bağlı mı @PaaBaba? Bu kablo fanların gücü için:
Eki Görüntüle 866242
Fanların kumandası yoksa reset ile fanları açın hocam, reset o yüzden kontrolcüye bağlı.
Onlar boşta duracak, bağlamaya gerek yok, ekstra donanım alınınca işe yarar, saklamaya çalışın kasanın içinde görünüş açısından.
Ha bir de şu soldaki kablo bağlı mı @PaaBaba? Bu kablo fanların gücü için:
Eki Görüntüle 866242
Soldakini takmadım yerini bilmiyorum fotoğrafını atıyorum, reset tuşuna basınca fanlar çalışmıyor tepki yok maalesef.
Hocam kontrolcü kaliteliymiş, hem hız kontrollü hem de harici güçlü, o soldaki dediğimi şuna bağlayın:Soldakini takmadım yerini bilmiyorum fotoğrafını atıyorum, reset tuşuna basınca fanlar çalışmıyor tepki yok maalesef.
Edit: System fan 1'e taktım, soldaki boşta. Reset düğmesine basınca renk modu değişiyormuş, bende sıfır hiç renk yok
Hocam kontrolcü kaliteliymiş, hem hız kontrollü hem de harici güçlü, o soldaki dediğimi şuna bağlayın:
Soldaki gibi olana bağlayın.
Direk bağlayınca güç yetmiyor. O yüzden fan dönmez.
O ekstra güç oluyor.
Bu fotoğrafta kablonun adı da Molex, bu PSU'dan çıkıyor.
Bir de sanırım anakartın yazılımıyla fanlar kontrol edilebilir, kontrolcünün bir kablosu ile.
@PaaBaba
Fotoğraf atar mısınız hocam?Kabloları uç uca bağlayarak fanları çalıştırdım, kabloyu PSU'dan değil kasanın arkasından çıkanlarla bağladım.
RGB'ler çalışmıyor sadece.