APU sisteme ayrıca ekran kartı takılır mı?

dkaya26

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, AMD Ryzen 7 5700G işlemcim var bilgisayarın işlemcisinin ekran kartı var(APU sistemim var) ve bu sebeple oyunlarda düşük FPS alıyorum. RTX 3060 alıp oyunlarda iyi performans almak istiyorum fakat APU bir sisteme ayrıca ekran kartı alınır mı? Bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Takarsın. APU bu yüzden var zaten idare etmek için. Tabi darboğaza ve PSU yeterliliğine dikkat etmek gerekir. Kafana göre hareket etmemek gerek.

Eski konuya yazmaktansa niye yeni konu açıyorsunuz?

Takılabilir. Anakartın üzerinde ekran kartı takılacak yer olduğu sürece hiçbir problem yaşamazsınız.

Takabilirsiniz bu arada güç kaynağı modelini söyleyebilir misiniz?

Ryzen 5 5600G apu işlemcisine Rtx 4060 ve Rx 7600 takılabiliyor. Bu işlemci 5600G'den daha güçlü olduğu için çok rahat kullanırsınız bu ekran kartlarını. Yani darboğaz yaşamazsınız. 1080P çözünürlükte minimum 4-5 sene sizi çok rahat götürür diye tahmin ediyorum. Güç kaynağı modeliniz nedir? Uyumluluk sorunu varmı diye kontrol edelim. Birde ekran kartını almak için ayırdığınız bütçe ne kadar?

Sıfır alacaksanız 4060 alın derim. 3060 la falan uğraşmayın hiç. İkinci el düşünüyorsanızda 3060 tavsiye etmem en azından 3060 Ti alın. 3070 gibi olmasa da yakasına yapışan yaklaşan benzer FPS alabilirsiniz. Uygun fiyata 3070 olursa çok daha güzel olur tabii ki. Bu kartların ortalama istediği PSU 600-650W civarındadır. Ben 3070 ile 600W Thermaltake kullanıyorum.

Takarsın. APU bu yüzden var zaten idare etmek için. Tabii darboğaza ve PSU yeterliliğine dikkat etmek gerekir. Kafana göre hareket etmemek gerek.

Lenovo V55t 11RR0012TX Ryzen 7 5700G 16 GB RAM 512 GB SSD FreeDOS masaüstü bilgisayar. Bilgisayarım bu şekilde

Lenovo V55t 11RR0012TX Ryzen 7 5700G 16 GB RAM 512 GB SSD FreeDOS masaüstü bilgisayar. Bilgisayarım bu şekilde.

PSU hangisi bilmiyorum.

Lenovo V55t 11RR0012TX Ryzen 7 5700G 16 GB RAM 512 GB SSD FreeDOS masaüstü bilgisayar. Bilgisayarım bu şekilde

PSU hangisi bilmiyorum.
Güç kaynağı demek hocam, sisteme elektriği sağlayan parça. Kasanızın içini açıp oradan yazanları söyleyebilir misiniz?

Güç kaynağı demek hocam, sisteme elektriği sağlayan parça. Kasanızın içini açıp oradan yazanları söyleyebilir misiniz?

İlginiz için teşekkür ederim fakat şu anda şehir dışındayım ve kasa yanımda değil. Kasanın içini açmadın öğrenmenin yolu yok mudur? Eğer yolu yoksa eve dönünce size geri dönüş yapacağım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…