Hayir tam olarak begenmedim denemez. Ama yari fiyati degil ekran karti olarakta daha yuksek derken ne mesela? Ayrica birkac yerde o islemcinin anakartlari pahali diye okudum. Ayni A68 E 33 anakarti uyuyormu? Bide arkadaşımda APU var cok memnun.
Dostum APU 7850K'nın içindeki GPU R7 240-250 ayarında bir GPU'dur. 7870K'nın içinde ki GPU nasıldır onu bilmiyorum fakat ya aynıdır yada arada büyük bir fark yoktur diye tahmin ediyorum.
Sana demem o ki APU'nun fiyatı 540TL
X4 860K'nın fiyatı en ucuz bu sitede: Amd Fx-Serıes X4 860K (3.7Ghz)4Mb 95W Fm2+ 904Pin 28Nm - Online Alışveriş - Netsiparis.Com 260TL
(İşlemci Vatan, Sinerji gibi sitelerde yok o yüzden ayrı bir siteden buldum. Sahibinden, gittigidiyor gibi sitelerde daha da ucuza bulunabilir.)
Geriye kalan 280TL'nin üzerine 150-200TL daha eklesen APU'nun içinde ki GPU'dan daha güçlü bir ekran kartı alabileceksin (750Ti gibi).
Ayrıca APU sistemde Ramleri yüksek Mhz tutmak zorundasın ve bu da bütçeni etkileyecek. Lakin X4 860K sisteme 1600Mhz Ramler yetiyor. Hem Ramleri de ucuz alarak aradan çıkarmış olursun.
Sözün özü arkadaşın memnun diye sen de APU almak zorunda değilsin aynı bütçeye APU'dan daha performanslı bir sistem toplarsın ve arkadaşının sisteminden de daha performanslı olur. Tercih senin illa APU almak istiyorsan da evet APU sisteme de ekran kartı takılabilir ama bütçeni artırmak zorunda kalacaksın ve boşa masraf edeceksin. Bu benim görüşüm. Karar ise senin. İyi sosyaller
APU ucuz sistemler için önerilir. Sen APU'nun yanına abartılı bileşenler koyarsan ve bir GPU daha eklersen APU almanın pek bir manası kalmıyor açıkçası. Bütçeni söyle sana toplayalım.
Hocam size bahsettiğim işlemci Sinerjiye gelmiş yalnız hızlıal.com'da daha ucuz şuan.
1.857,27 TL'ye monitör dahil böyle bir sistem topladım kesinlikle al derim
APU'ya harici bir ekran kartı takılacaksa Dual Graphics ile kullanmak için uygun bir ekran kartı takılmalı. Yani 7870K alıp da yanına 960 takmanın hiçbir manası yok. Bu tip harici bir ekran kartı alacaksanız AMD'nin yüksek fiyatlı APU'ları yerine i3 bir işlemci ile DDR4 sistem toplayabilirsiniz.