APU sisteme overclock önerisi

En fazla 200-300 MHz arası arttırın eğer mavi ekran alırsanız veya bilgisayar açılmazsa BIOS sıfırlama işlemi yapınız.
Bu arada hocam sizin RAM'ler 3600 olsa bile işlemciden dolayı 3200MHz de çalışır. A-XMP açarak 3500 yapmanızda fayda var ama yine de deneyin.

A-XMP dediğiniz sistem gelir gelmez RAM kanalı 2 tane vardı BIOS'ta 1 tanesini seçtim 3600 MHz olanı eğer a-XMP dediğiniz buysa onu yaptım ayrıyeten Görev Yöneticisi'nden 3600 MHz gösteriyor ama belki 3200 kullanıyordur siz dahi iyi bilirsiniz.

Bu arada PSU almadan RAM'leri 3800 MHz'e yükselttiğimde oyundayken PC kapanıyordu 3600'e geri düşürdüm.

Yok şu an 3600 yazıyorsa sıkıntı yok. AMD anakartlarda A-XMP diye yazar Intel'de ise XMP yazar.

Yok şu an 3600 yazıyorsa sıkıntı yok. AMD anakartlarda a-XMP diye yazar Intel'de ise XMP yazar.

Anladım hocam sağ olun peki son olarak sormam gerekirse işlemci şu an görev yöneticisinde base Speed 3.7GHz olarak görülüyor. Ama onun sol tarafında Speed 4.09 GHz gözüküyor bu nasıl oluyor OC yapmama ma rağmen. Yardımlarınız için sağ olun.

APU için RAM OC gerek. Zen 2 APU ile +4400 görürsün yeterli SoC ile.

APU da RAM OC ile aşırı artış olmaz en iyisi CPU OC istersen test fotosu yollayabilirim.
Hem APU sistemlerde işlemci içerisindeki GPU'nun en yüksek frekansı neyse RAM'den alacağı VRAM değerini ona göre ayarlar yani senin RAM 3200 MHz ise APU GPU'su 600 MHz ile çalışır gibi.

Zahmet olmazsa fotoğraf yollayabilir misiniz? Teşekkürler bu arada bütün gün uğraştığınız için.

Zahmet olmazsa fotoğraf yollayabilir misiniz? Teşekkürler bu arada bütün gün uğraştığınız için.

Hocam sabah yapsam olur mu evde herkes yattı. Hatayda olduğumuz için deprem riskide var anneannem ve kardeşim odamda yatağın alt katında yatıyor duvarın çökebilme ihtimaline karşı ve klavyeden de daktilo gibi ses çıkıyor onları uyandırmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…