Elimde Lenovo ThinkCentre bilgisayar var. Bilgisayarda 6 GB RAM var ve bilgisayar Intel HD Graphics'e 3GB VRAM ayırıyor. PC'de RAM sıkıntısı çekiyorum benim için 1.5GB VRAM yeterli fakat 3GB ayırıyor internetten videolara baktım fakat BIOS farklı ben bu VRAM'ı nasıl azaltırım?

1.5 vramde çok fazla 128mb yapın zaten kendisi ihtiyacı olduğunda alır. Sanırım msinfo32 yada msconfigden de yapılabiliyordu ikisini karıştırıyorum hep kusura bakmayın.

BIOS ekranından gerekli ayarlamaları yapman gerekiyor, alta bir video bıraktım az buçuk benziyordur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS ekranından gerekli ayarlamaları yapman gerekiyor, alta bir video bıraktım az buçuk benziyordur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlem paylaşılan belleği değiştirmedi

BIOS'da değiştirdiğin kısmın fotoğrafını atabilir misin? Bir de mümkünse nereden bakıyorsun VRAM'e onun da fotoğrafını atarsan sevinirim.

BIOS \ Devices \ Video Setup \ ile bu fotoğraftaki yere ulaşıyorum VRAM'e bakma yerine ise Windows Search'a görüntü bağdaştırıcı seçenekleri yazarak ulaşıyorum.

Dosya Ekleri

• VRAM BIOS SEÇENEKLERİ.PNG
    VRAM BIOS SEÇENEKLERİ.PNG
    549 KB · Görüntüleme: 81
  • VRAM ÖĞRENME YERi.PNG
    VRAM ÖĞRENME YERi.PNG
    19 KB · Görüntüleme: 84
Yaptığınız işlem işe yarıyor, işlemci VRAM için 576MB RAM ayırmış, altta kalan kısım paylaşılmaya hazır olan alan diye geçiyor. Dxdiag'dan da bakabilirsin. Bir konuda açıklamış arkadaş istiyorsan bir göz at:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı