Çözüldü APU sistemlerin hangilerine ekran kartı takılmıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba.

Fiyatı fena olmayan bir sistem buldum: AMD R7 5700G - B450M - 500GB SSD - 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Parçalara ufak değişiklikler yapıp belki sonra buna benzer bir sistem alabilirim diye düşünmüştüm. Mesela anakartı bu seçerdim: ASROCK B550M-HDV AMD B550 Soket AM4 DDR4 4733MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Ekran kartını da para biriktirip dört beş ay sonra alma düşüncem vardı. Sonra fark ettim ki bu anakarta sonradan ekran kartı takılamıyor. Peki APU sistem almaya kalkıp sonradan ekran kartı alma düşüncem olsa bunu nereden anlayacağım? Masaüstü bilgisayar bilgim çok fazla yok. Yaklaşık 13 yıldır laptop kullanıcısıyım. 2005-2012 arasında masaüstü kullanmışımdır o yüzden şu anki sistemleri anlaması zor.

Çözüm
Anakart seçimi güzel. SSD'yi de SN580 yapın ve RAM'i de 2 tane seçin. Tek RAM yetersiz olması bir kenera APU sistem düşmanıdır tekli RAM.

"APU sistemlere sonradan ekran kartı takılmıyor veya bu anakarta ekran kartı takılmıyor." lafını şahsen ilk defa duydum. Direkt aldığınız kartı takıp, anakarta bağlı HDMI girişini ekran kartına takacaksınız. O anakartı ekran kartı ile kullanan bir sürü forum üyemiz var.
Anakart seçimi güzel. SSD'yi de SN580 yapın ve RAM'i de 2 tane seçin. Tek RAM yetersiz olması bir kenera APU sistem düşmanıdır tekli RAM.

"APU sistemlere sonradan ekran kartı takılmıyor veya bu anakarta ekran kartı takılmıyor." lafını şahsen ilk defa duydum. Direkt aldığınız kartı takıp, anakarta bağlı HDMI girişini ekran kartına takacaksınız. O anakartı ekran kartı ile kullanan bir sürü forum üyemiz var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geçmişte bende APU sistem alıp sonradan ekran kartı takmıştım. Bu şekilde yapabilirsiniz sorun olmaz. Sadece BIOS'ta ufak bir ayar değiştirip devam ediyorsunuz. APU sisteme ekran kartı takılır.

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM 2 ve SSD'yi de dediğiniz gibi seçmiştim. Kasa yeter herhalde diye değişmedim ama 391 lira farkla 650W seçip bakmıştım.

@He stole my money @KadirGN ve @Myk61 aslında ben de takılır diye düşündüm. Sonra bu sisteme baktım: AMD R7 5700G - A520M HVS - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Yorumu şöyle:

Dedim nasıl oluyor bu? Vatan mı yanlış biliyor?

RAM 2 ve SSD'yi de dediğiniz gibi seçmiştim. Kasa yeter herhalde diye değişmedim ama 391 lira farkla 650W seçip bakmıştım.
650W da seçilebilir hocam aslında. Şahsen Xigmatek olanı seçerim ama çokta fiyatını uçurmamak lazım. MSI olanlardan DN versiyon gelmesine karşı Xigmatek diyorum, 650W olanda BNL ile geliyor ve oda DN ile aynı kalitesizlikte.

Sanırım özelleştirme kısmını kast ediyor. Özelleştirme tarafında ekran kartı seçme yok çünkü, yoksa cidden saçmalık sayılır.

Açıkçası dediklerinizi anlamıyorum tam ama zaten sistem tavsiyesi de istemiyorum, yine de sağ olun. İstersem eğer, açarsam öyle konu buyrun tabii.

Sanırım özelleştirme kısmını kast ediyor. Özelleştirme tarafında ekran kartı seçme yok çünkü, yoksa cidden saçmalık sayılır.

Ben de anlamadım. Özelleştirmede diye belirtse iyi olurmuş. Böyle herkesin kafası karışır. Teşekkürler.

Açıkçası dediklerinizi anlamıyorum tam ama zaten sistem tavsiyesi de istemiyorum, yine de sağ olun. İstersem eğer, açarsam öyle konu buyrun tabii.
PSU modelini diyorum hocam. MSI 600DN, MSI 650BNL ile geliyor seçtiğiniz sistemdeki MSI kasaları. Ucuz ve kalitesiz modeller ama idarede ederler yine de. Siz bilirsiniz tabi.

PSU modelini diyorum hocam. MSI 600DN, MSI 650BNL ile geliyor seçtiğiniz sistemdeki MSI kasaları. Ucuz ve kalitesiz modeller ama idarede ederler yine de. Siz bilirsiniz tabi.

Şimdi anladım. PSU'ya önem veriyorum tabii dandik PSU istemem. Ekran kartı takınca da bomba gibi patlatmayalım. Teşekkürler tekrar.

Şimdi anladım. PSU'ya önem veriyorum tabii dandik PSU istemem. Ekran kartı takınca da bomba gibi patlatmayalım. Teşekkürler tekrar.
Bomba gibi de patlamazlar, sadece ucuz modeller. Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…