Araba 15 gün boyunca çalıştırılmazsa akü biter mi?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar babam yurt dışına gitti, 15 gün boyunca burada yok. Arabayı Beylikdüzü'ne ananemlerin kapalı otoparkına bıraktık. Ben de Silivri'de oturuyorum, haftada 1 kez oraya gidip arabayı çalıştırmam gerekiyor mu? Akü biter mi?

Arkadaşlar babam yurt dışına gitti, 15 gün boyunca burada yok. Arabayı Beylikdüzü'ne ananemlerin kapalı otoparkına bıraktık. Ben de Silivri'de oturuyorum, haftada 1 kez oraya gidip arabayı çalıştırmam gerekiyor mu? Akü biter mi?

Bitmez, ama 2 haftada bir çalıştırmakta fayda var veya 10 günde bir.

Yani o zaman kalkıp oraya gitmeme gerek yok?

Bitmez, ama 2 haftada bir çalıştırmakta fayda var veya 10 günde bir.

Hocam 2 haftada bir çalıştırmasak ne gibi zararı olur? Veya ne faydası olur?
Zarar açısından motor yağı donar mı veya pistonlarda bir zarar meydana gelir mi?

15 gün çalıştırmazsan çok büyük bir zarar olmaz ama akü zayıflayabilir, lastikler hava kaybedebilir. Yağ donmaz ama motor ilk çalıştırmada biraz zorlanabilir. Ara ara çalıştırmak iyi olur.

Belli olmuyor ama yuksek ihtimalle bitmez, surekli 15 gunde bir hareket edecekse araba haftada 1 defa 5 dakika da olsa hareket ettirmeniz aku disinda diger parcalar icin de saglikli olacaktir diye dusunuyorum.

Hocam 2 haftada bir çalıştırmasak ne gibi zararı olur? Veya ne faydası olur?
Zarar açısından motor yağı donar mı veya pistonlarda bir zarar meydana gelir mi?
Tamamen donmasi icin cok ciddi sekilde dusuk sicaklik olmasi lazim.

Belli olmuyor ama yuksek ihtimalle bitmez, surekli 15 gunde bir hareket edecekse araba haftada 1 defa 5 dakika da olsa hareket ettirmeniz aku disinda diger parcalar icin de saglikli olacaktir diye dusunuyorum.
Yok sürekli değil, bir kereye mahsus sadece 15 gün çalışmayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı