Araba için ses sistemi nasıl olmalı?

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar arabam Mitsubishi Colt 1.3 2012, aracın ses sistemi hoş değil o yüzden arabama ses sistemi dizmeyi düşünüyorum uzun süredir. Sizlere de merak ettiklerimi sormak istedim.

Şu an elimde halihazırda 4 tweeter, 1 3500W amfi, 2 adet soundmax midrange, 1 adet soundmax subwoofer mevcut. Bunları ben geçen sene almıştım evime dizmiştim aşırı memnunum kalitesinden. Bunları değerlendirmek istiyorum ama arabada bunlar varken de ceza yemek istemiyorum tek sorunum bu.
Kimseyi rahatsız etmeden kaliteli şarkı dinlemek amacım hem de elimde böyle bir sistem varken başka bir şey de pek alasım gelmiyor.
Sizce bu sistem varken şarkı çalmasa bile ben ceza yer miyim? Şarkılar asla rahatsız edecek seviyede olmayacak, zaten kafam kaldırmaz o kadarını.

Bunun yanında da sokakta herkeste sub, midrange var anlamıyorum bu adamlar ceza yemiyor mu? 10 kişi görsem 4'ünde var bu saydıklarım ve düğün yapıyormuş gibi açıyorlar.

Eğer ceza yeme ihtimalim yüksekse, şöyle bir fikrim var.
Teyibe bağlı 4 adet soundmax 13cm hoparlör alacağım. 4 kapıya takip teyibe bağlayacağım 2 tane de tweeter takıp böyle dinleyeceğim. Ama bu beni tatmin eder mi işte onu bilmiyorum. Bu yüzden ikilem arasında kaldım. Sizce ne yapayım? Sese çok önem veriyorum kaliteli tiz ve baslı şarkıları dinlemekten keyif alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani mahalle içerisinde açıp üzerine şikayet yemediğin sürece öylece istihbarat birimlerinin "vay kardeşim gel bakayım sen aracına ses sistemi mi yaptın" deyip sana ceza yazabileceğini düşündüğün senaryo çok farklı olmuş.

Tüm bunların dışında zaten elindeki parçalar gayet yeterli gibi onları kullanabilirsin. Ekstra masraf yapmana da gerek yok.

Mesela bu cihazın marka model bridge modda RMS değerleri nedir?
1 adet soundmax subwoofer
Bu Sub çok büyük ihtimalle 300RMS'dir. Senin elindeki amfi ortalama şekilde besler. Tabii ileriki aşamalarda mono amfi de alabilirsin tam nominal rms değerinde drive etmek için.

Cevabın için teşekkürler bende hazırda bulunan ürünler şunlar.

3000W wondex WX3500 4x70 amfi.

Soundmax SX-FC8 20cm 250RMS 800W subwoofer.

Soundmax SX-M69F 400W 6x9 oval 2 adet midrange

Benim için çok üst bir kalitede ses veriyor fazlaca yeterli bir sistem bana göre.

Güle güle kullan demekten başka bir şey kalmıyor.
Merak ettiğim sorunun cevabını net almadım aslında. Çevirmede araç kontrolünde bakıldığında sorun yaşar mıyım? Haricinde kimseyi rahatsız edecek derecede ses seviyesinde şarkı açmam.

Merak ettiğim sorunun cevabını net almadım aslında. Çevirmede araç kontrolünde bakıldığında sorun yaşar mıyım? Haricinde kimseyi rahatsız edecek derecede ses seviyesinde şarkı açmam.

Gözükmeme derdin varsa koltuk altına yerleştirilen subwoofer tercih edebilirsin.
Ben hiç standart kabinli subwoofer kullandığı için ceza yiyen birisini görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…