Araba kompresörüyle airbrush kullanılır mı?

yucelgoktepe2005

Centipat
Daha fazla  
Geçenlerde airbrush tabancası aldım. Fakat Türkiye'de sadece airbrush için olan kompresörden satanlar yok. YouTube'da videolar izledim. Adamlar hava tankına sahip devasa kompresörler ile bu işi yapıyor. Fiyatları çok yüksek.

Yukarıdaki arkadaştan satın alıp çakmaklık'tan ev prizine dönüştürücü adaptöre taksam, airbrush için kullanabilir miyim?
Ya da en ucuz yolla nasıl bu işi halledebilirim?

Şu an en ucuz yol bu gibi gözüküyor yorumlarda figür boyayanlar başlangıç için güzel olarak değerlendirmiş. Elimdeki tabancayı iade edip bu seti almayı düşünüyorum. Bunu TR'de 1700 TL'ye satıyorlar en ucuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta ben de airbrushları araştırmıştım, öncelikle airbrushları ayıran özelliklerden biri single ya da dual action olmaları. Dual olanlar mandalı çekince boya, basınca hava üflüyor. 2. görseldeki nasıl bilmiyorum ama ona benzer baktığım birkaç ürün dual a. değildi.

Yazan yorumlarda çalıştırır çalıştırmaz hava üflediğini, dolayısıyla bir miktar boya attığını söyleyenler vardı. Bu durumda ucunda boyayı da çok hızlı kurutur, bunu azaltmak için sürekli aç kapa yapman gerek. Kompresörün üzerine dual action bir airbrush takarsan(uyarsa tabii) alt taraf iş görür seviyede hava üflüyorsa belki mutlu eder. Gerçi orada da bir sıkıntı var, akrilik boya kullanacaksan, onu sulandırdıkça pigment yoğunluğu düşer, çok daha fazla kat atman gerekir. Seyreltmek için gliserin, kolonya, saf su v.b. katkılar kullananlar var, araştırmadıysan o kısmı da araştır.

İlki zaten olmaz, sana düzenli bir basınç gerek. Lastik pompasını sadece tankı doldurmak için kullanabilirsin, tankta da regülatör ve emniyet parçalarını düşünmen gerek. Ayrıca lastik pompaları çok gürültülü olur. Pahalı dediğin ürünler sessiz kompresör diye geçiyor ve aslında ufakları da var, fiyatları daha büyük kapasitelilere yakın. Klasik tip kompresörler evde kullanılmayacak kadar çok ses çıkarır. Bu arada lastik pompaları da aynı şekilde çok gürültülü.

Kullanacaksan maske de kullanman gerek, pandemi maskesi işe yaramaz.

Son düzenleme:
Hocam bir
Hocam bir ton iş ve masraf.. Zaten başlangıç için alacağım. En iyisi bunlardan alayım.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…